Contact formulier instellen met Ninja Forms

Als je een contact formulier wilt instellen dien je hier voor eerst de WordPress SMTP instellingen te activeren. En Hierna ga je naar plug-ins en klik je op nieuwe plug-in. Je zoekt vervolgens "Ninja Forms" op en klikt op nu installeren. Hierna kan je op activeren klikken. Als alternatief kan je het eventueel hier downloaden: Download Ninja Forms

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Vervolgens zie je aan de linker kant een kopje staan met "Ninja Form" klik hier op.

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Je krijgt dan het volgende scherm te zien. Klik hier op, Voeg Nieuwe Toe.

Contact formulier instellen met Ninja Forms
Voor dit voorbeeld gebruiken wij een blanco formulier. Klik hier op.

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Vervolgens kan je dit volledig naar eigen wens aan passen, aan de rechter kant kan je bepaalde velden toe voegen. Je hoeft er hiervoor alleen op te klikken. Wij hebben hiervoor een simpel formuliertje opgezet. Wanneer je dit naar eigen wens hebt ingesteld kan je op klaar drukken.

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Je krijgt vervolgens een short code te zien die zal er ongeveer zo uit zien [ninja_form id=1] Kopieer de short code.

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Ga vervolgens naar de pagina waar je het formulier op wilt plaatsen en plak deze hier op.

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Hierna kan je rechts bovenin op Bijwerken drukken.

Contact formulier instellen met Ninja Forms

Hierna heb jij een werkend contact formulier op je website draaiende. Als alternatief kan je eventueel nog een van de volgende plug-ins gebruiken.