Contact formulier instellen met Formidable Forms

Voordat je aan de slag gaat met Formidable Forms dien je hiervoor eerst een SMTP plug-in te installeren dit kan op de volgende wijze: SMTP instellen op WordPress. Hierna kan je klikken op plug-ins en vervolgens selecteer je nieuwe plug-in. Je kan hier zoeken naar Formidable Forms. Je kan deze ook handmatig downloaden: Download Formidable Forms.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Klik hierna op activeren en ga naar het kopje van Formidable.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Klik vervolgens boven in op nieuwe toevoegen.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Klik vervolgens op het gewenste sjabloon. Voor dit artikel gebruiken we het standaard contact sjabloon.

Contact formulier instellen met Formidable Forms
Geef je formulier een naam en klik op publiceren.
Contact formulier instellen met Formidable Forms

Pas je formulier aan naar eigen wens en klik op bijwerken.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Vervolgens krijg je een shortcode te zien, kopieer deze.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Plak deze vervolgens op de gewenste pagina.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Klik vervolgens op bijwerken.

Contact formulier instellen met Formidable Forms

Je hebt nu een werkend contact formulier op je website. Hier onder zal je een aantal alternatieven vinden