Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WooCommerce voor je website

WooCommerce voor je website
MijnHostingPartner

WooCommerce voor je website

WooCommerce voor je website

Iedereen die al eens gebruik heeft gemaakt van WordPress Hosting is waarschijnlijk wel bekend met WooCommerce.WooCommerce is het meest bekende Ecommerce platform voor WordPress zelf.

Als nieuwe gebruiker vraag je je misschien af wat dit precies inhoud.In deze blogpost gaan we doornemen wat WooCommerce precies is en wat je er mee kan doen.

Wat is E-commerce?

Voordat je begint met WooCommerce is het belangrijk dat je weet wat E-commerce precies in houdt.E-commerce is vergelijkbaar met het woord e-mail en e-boek, dit staat namelijk voor elektronische mail en elektronisch boek.

Het staat dus eigenlijk letterlijk voor elektronische handel.Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld tweedehands verkopen via marktplaats of je eigen webshop runnen.

In deze blog post focussen wij ons op het laatste, je eigen webshop draaien.Dit kan gemakkelijk gemaakt worden dankzij de WordPress plug-in genaamd WooCommerce.

WooCommerce is namelijk een WordPress plug-in waarmee je snel en gemakkelijk je eigen webshop in elkaar kan zetten.Hier onder zal je meer informatie vinden over de plug-in WooCommerce.

Wat is WooCommerce

WooCommerce is een plug-in voor WordPress waarmee je de mogelijkheid hebt om je eigen webshop te maken binnen WordPress.Het is een van de meest populaire plug-ins die je kan gebruiken om een eigen webshop te maken.

Gelukkig is het heel makkelijk om dit te installeren en te gebruiken.Om het te installeren dien je eerst in te loggen op je WordPress website, je kan dit doen door /wp-admin achter je website naam te typen.

Je kan vervolgens op het plug-in kopje drukken en vervolgens selecteer je nieuwe plug-in. Hier kan je vervolgens "WooCommerce" in tikken en hierna kan je de WooCommerce installeren.

Daarna kan je WooCommerce naar eigen wens instellen en vervolgens heb je een begin voor jou webshop.Mocht je behoefte hebben aan een uitgebreidere instructie dan kan je hiervoor het beste het volgende artikel erbij pakken: WooCommerce installeren.

Voordelen van WooCommerce

Als je al een eigen webshop hebt vraag je je misschien af wat de voordelen zijn om naar WooCommerce over te stappen.Het grootste voordeel hiervan is dat WooCommerce net als WordPress erg makkelijk te gebruiken is voor een beginner.

Zo kan je ook als beginnende gebruiker gemakkelijk met WooCommerce aan de slag gaan op je Hosting.Een ander voordeel voor de meeste mensen is dat WooCommerce volledig gratis is om te gebruiken.

WooCommerce is ook gemakkelijk uit te breiden naar je eigen wens omdat er veel plug-ins en thema's voor beschikbaar zijn.Hou er wel rekening mee dat niet elk thema of plug-in gratis is en dat hier dus extra kosten bij kunnen komen.

Veel updates

WooCommerce is een plug-in die constant ontwikkeld en daardoor steeds uitgebreider wordt.Niet alleen wordt het hierbij continue verbeterd maar hierdoor wordt het ook een stuk veiliger.

Ook als je normaal gebruik maakt van WordPress zal je vast al wel bekend zijn met de vele updates.Het is aan te raden om zowel WordPress en WooCommerce zo goed mogelijk bij te houden.

Veel van deze updates zijn namelijk security updates om te zorgen dat je website een stuk veiliger is.Vaak worden namelijk van oudere WordPress en WooCommerce versies misbruik gemaakt.

Gelukkis het dankzij Managed WordPress Hosting tegenwoordig mogelijk om alles automatisch up te daten.Hierbij regelen wij de updates voor je WordPress website zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen.

Alternatieven

Het kan ook zijn dat je liever met .net core websites werkt, gelukkig is hier ook een alternatief voor.Hiervoor hebben we namelijk Umbraco Hosting waarop je een eigen webshop kan draaien.

Umbraco is een gratis open source content management systeem (CMS) die geschikt is voor windows server.Dit is verder een uitstekende keuze om je Webshop op te draaien.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.