Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is Windows hosting

Wat is Windows hosting
MijnHostingPartner

Wat is Windows hosting

Hosting is het beschikbaar stellen van de ruimte en infrastructuur om jouw website, database en mail te kunnen hosten. De technologie hierachter maakt een hoop verschil in de prestaties, techniek zelf en soms de werkwijze. Laten we daarom een kijkje nemen wat er anders kan zijn bij Windows hosting. Oftewel een server die gedraaid wordt met het Windows besturingssysteem in plaats van een andere optie zoals Linux.

Windows hosting biedt de perfecte plek aan om vrijwel elke website te hosten, MijnHostingPartner.nl maakt sinds zijn begin in 2008 uitsluitend gebruik van Windows servers en heeft hierdoor  jarenlange ervaring in het niet alleen hosten van websites. Maar ook razendsnelle applicaties hiervoor te kunnen draaien. Windows hosting  maakt gebruik van Closed Source Broncode van het besturingssysteem, en is dus niet open source zoals Linux dat is. Dit heeft als grote voordeel dat de technologie hierachter veiliger is en betere prestaties kan geven voor de eindgebruikers. 

Met Windows hosting zijn de volgende zaken mogelijk of anders dan dit op Linux hosting werkt. 

ASP.NET ondersteuning

Een van de  vlaggenschepen van Microsoft Windows hosting is lange tijd ASP.NET geweest, dit framework is altijd bijzonder populair geweest om bedrijvenwebsites te maken voor de grotere bedrijven en multinationals vanwege de schaalbaarheid van de applicatie zelf, de mogelijkheden hiermee en de lange ondersteuning van alle kanten. Een website gemaakt in ASP.NET heeft als grote voordeel dat zijn levensduur dus langer is dan vele andere applicaties. Dit is natuurlijk een enorm groot voordeel voor bedrijven die op zoek zijn naar 1 oplossing die een lange tijd mee kan gaan. 

ASP.NET is over de jaren geëvolueerd tot een grote speler in de zakelijke en medische branche. En kan uitsluitend op Windows hosting draaien. Met de nieuwe en laatste versies van eerst ASP.NET Core, en later hernoemd naar simpelweg .NET 6 in de laatste versies is het mogelijk om deze applicaties op elke host te draaien. Dus maakt niet uit of dit voor een lokale Windows, Mac of Linux applicatie. Of voor een mobiel apparaat. Maar ook op Linux en Windows webhosting. MijnHostingPartner.nl host natuurlijk nog steeds gewoon de .NET 6 hosting ook op Windows hosting. Aangezien we de jarenlange ervaring van het hosten van IIS kunnen toepassen met de laatste techniek. 

De snelheid die door klanten bereikt wordt op .NET 6 is ongekend en mogelijk door onze slimme optimalisatie op de achtergrond, onze razendsnelle datacentra in Amsterdam en Utrecht. Een eigen dedicated pool met elke .NET 6 hosting pakket met dedicated resources en nog veel meer. Bedrijven die dus hun nieuwe Umbraco, NopCommerce of inhouse applicatie willen draaien hoeven dus niet verder te zoeken dan ons.

MS-SQL database ondersteuning

MS SQL is de database oplossing van Microsoft, een robuuste database die geschikt is voor de MKB’er en de grote spelers is te schalen naar elke applicatie en wens. En zit ook bij MijnHostingPartner.nl inbegrepen in onze .NET pakketten. Zo heb je gelijk de omgeving die je nodig hebt om het snelle resultaat neer te zetten waar je mee kan groeien als bedrijf. 

Web.config XML configuratie

Een van de zaken die daadwerkelijk anders zijn bij Windows hosting is de configuratie binnen de applicatie. Mensen die afstappen van Linux hosting moeten hier altijd even aan wennen, maar gelukkig hebben wij voor elke populaire applicatie de standaard regels alvast voor je in de kennisbank paraat staan. En mocht je nog hulp hierbij nodig hebben dan kunnen we altijd even met je meekijken om ook jouw applicatie optimaal te kunnen laten functioneren. 

Web.config configuratie is in eenvoudig te lezen XML, en kan dus vergelijken worden met vele codetalen waar al eerder gewerkt kan zijn. Het overzetten van regels zal dus eenvoudig zijn en daarbij ook nog eens razendsnel werken op de server. Redirects en extra instellingen worden razendsnel verwerkt op elk niveau. En zal dus minder tijd in beslag nemen. 

Verder zijn de schrijfrechten alleen in te stellen via het Klantenpanel of Controlpanel, er kan dus geen gebruik gemaakt worden van FileZilla bijvoorbeeld hiervoor. 

En dat zijn verder alle eerste merkbare verschillen die je zal tegenkomen bij een Windows hosting partner, verder kan je ook gewoon WordPress, Joomla, Drupal of Prestashop applicaties installeren en draaien. De notie is dus foutief dat dit niet kan. Voor enige twijfelaars kan er altijd even op de chat gekomen worden voor jouw specifieke applicatie. We helpen je altijd graag verder.

Sluit dus nu ook jouw Windows hosting af bij MIjnHostingPartner.nl en host jouw applicatie op een voordelige, snelle en betrouwbare manier!