Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Trello gebruiken voor website werk

Trello gebruiken voor website werk
MijnHostingPartner

Trello gebruiken voor website werk

Er zijn een hoop werkzaamheden die dient te verrichten aan een website, of dit nu een bedrijvenwebsite, freelance, blog of portfolio website is. Om het werkproces voor jezelf helder op een rijtje te hebben staan zijn er vele tools die je kan gaan gebruiken. Een eenvoudige en snelle manier die gebruikt kan worden hiervoor is Trello. Laten we in de blog post van vandaag even kijken hoe jij deze tool kan gaan gebruiken voor het organiseren van jouw website!

Trello is een tool die door veel programmeurs gebruikt wordt om projecten in goede banen te begeleiden. Jij als internet marketer, webmaster of enthousiast kan hier natuurlijk gewoon een website maken in een CMS zoals WordPress zonder te coderen. Maar je kan nog steeds Trello gebruiken om ook jouw doelen voor de website op orde te houden. Met Trello kan je namelijk een virtueel whiteboard maken, waarop je makkelijk kunt werken met verschillende luxe technieken zoals Scrum en Agile. Of gewoon je workflow op bij kan houden.

Dagelijkse werkzaamheden in een bestaande website

We hebben dit al een aantal keer eerder behandeld in diverse blog posts, maar jouw website werk is niet zomaar klaar nadat je de website gemaakt hebt. Een website heeft namelijk ook content nodig, updates en bijwerken. En natuurlijk met een webshop of bedrijvenwebsite een klantenaspect. Zoals het omgaan met klanten en de communicatie hierin. Met een website en daarin natuurlijk ook je bedrijf heb je dagelijkse werkzaamheden. Om die voor jezelf duidelijk te maken of voor je werknemers kan je hierin ook gebruikmaken van Trello. Een bord kan aangemaakt worden met hierin een terugkerende actie die automatisch aangemaakt wordt. Zoals het controleren en reageren van e-mails, het nalopen van tickets of het verzenden van bestellingen. Om maar even een voorbeeld te noemen. 

Het dagelijks schrijven van een item kan ook tot een taak behoren. Bijvoorbeeld in de vorm van een blog post, het reageren op berichten of het posten op Sociale Media. Dit kan je ook weer tot een terugkerende taak maken die je kan gebruiken om de dagelijkse werkzaamheden structuur te geven. En het werkt ook heel fijn al zeg ik het zelf om een item naar je “Done” tab te slepen. Zoals het natuurlijk ook fijn werkt met een fysiek whiteboard. 

Je kan Trello verder kosteloos gebruiken voor persoonlijke projecten, zodra je wilt gaan samenwerken en toegang wilt tot meer functionaliteit. Dan kan je ook overstappen naar het Pro account, wat natuurlijk met enkele kosten komt. Kijk daarvoor op de website van Trello voor meer informatie. 

Een nieuwe website gaan opzetten

Met het opzetten en maken van een nieuwe website is het natuurlijk ook altijd een hoop werk wat op een of andere manier begeleid dient te worden. Denk aan het inrichten van een webhosting space, het installeren van WordPress, het installeren van het thema en de nodige plug-ins. Om vervolgens de website helemaal in te gaan richten en te gaan vullen. Dergelijke zaken zijn belangrijk om op orde te houden zodat je geen mogelijk essentiële zaken vergeet, maar ook om dit uiteindelijk sneller af te ronden.

Een website heeft een hoop waarin je dus rekening mee dient te houden en zeker bij het bouwen van een nieuwe website kan je nog een stel vragen hebben. Kijk daarom dus even in onze kennisbank en in onze blog posts voor meer informatie, we hebben hierin een hoop stappen duidelijk gemaakt die je verder kunnen helpen. Zeker bij het oprichten van een nieuwe website. 

Doelen in markeren

Ook houdt ik persoonlijk de wat langere termijn doelen bij binnen Trello voor een aantal persoonlijke projecten, dit geeft je altijd de motivatie en vooral perspectief hoever je al gekomen bent. Deze websites hebben meer content voornamelijk als doel, en dat is altijd een hoop werk waar je voor dient te gaan zitten. Als je een mijlpaal zoals 100 artikelen bereikt dan is dit fijn om even bij stil te staan en terug te kijken naar wat je al bereikt hebt. Ook kan je hier zaken neerzetten zoals jouw eerste duizend bezoekers vanuit Google, en website bezoekers in het algemeen. 

De dagelijkse doelen of terugkomende taken kan je hier ook weer automatisch aan kunnen laten maken. Dit is makkelijk als je een bepaalde target hebt aan content die je maandelijks wilt maken en publiceren. Ook kan je binnen Trello jouw keyword lijst of to do lijst in aanmaken en bijhouden. Dit kan je ook weer gebruiken om jouw website beter te organiseren en samen met jouw partner in hosting jouw website doelen te halen. Wordt nu ook onze partner en neem een hosting pakket af bij MijnHostingPartner.nl. Voor minder dan een week boodschappen heb je al een jaar lang hosting en een domeinnaam!