Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress Automatisch laten updaten

WordPress Automatisch laten updaten
MijnHostingPartner

WordPress Automatisch laten updaten

Sinds een aantal WordPress versies is het nu mogelijk om plug-ins, thema’s en WordPress zelf automatisch te laten updaten, dit kan je natuurlijk een hoop werk schelen. En gebruiken daarom veel mensen bij het onderhouden van hun websites. Zitten hier echter alleen maar voordelen aan vast? Of is dit nog steeds een proces wat goed in de gaten gehouden dient te worden? Laten we dat verkennen in deze blog post. 

WordPress core automatisch laten updaten

De WordPress core automatisch up laten daten is naar mijn mening een fijne update aan WordPress zelf. Teveel oudere websites met sterk verouderde WordPress versies waren een te vaak voorkomend probleem bij vele hosters en webmasters. Dit zorgt namelijk niet alleen voor overlast, maar ook voor downtime en soms zelfs misbruik. Dit is dus niet alleen maar zorgelijk voor de website eigenaar zelf, maar ook voor de bezoekers van de website. En in sommige gevallen ook andere websites op dezelfde server. 

Dit is dus een ontwikkeling die erg op prijs gesteld wordt van WordPress en voorkomt een hoop problemen al met misbruik en gehackte websites. Echter ben je er nog niet met alleen de core versie van WordPress bij te werken. Aangezien thema’s en plug-ins hier vaak ook de schuldige van zijn. De WordPress Core versie heb ik in 3 jaar bij twee verschillende websites nog niet een website zien breken. En vertrouw ik dus nu onderhand om altijd aan te hebben laten staan. Tevens zien wij dit met onze klanten in de Managed WordPress hosting dat de Core versie update van WordPress niet het probleem vormt in 99.9 procent van de gevallen. 

Het automatisch updaten van de WordPress core update is dus met een gerust hart aan te laten staan op jouw website. Dit zorgt er alleen maar voor dat je 1 ding minder op de agenda hoeft te zetten. 

Plug-ins en Thema’s automatisch laten updaten

Het automatisch up te laten daten van jouw thema en plug-ins is echter in mijn ogen niet aan te raden om aan te laten staan of voor te kiezen. Dit kan namelijk niet alleen vaker voorkomen dat hier een plug-in voor geüpdatet wordt, maar dit kan er ook voor zorgen dat onderdelen van je website niet meer werken, of zelfs de website niet meer functioneert.

Het automatisch updaten van plug-ins en verdere thema’s gaat ook vele malen vaker fout, er kunnen bijvoorbeeld plug-ins niet altijd succesvol bijgewerkt worden. Voor een hoop uiteenlopende redenen, en hierdoor wordt de plug-in automatisch op inactief gezet. Dit kan maar net jouw betalingsmodule zijn of een andere kernfunctionaliteit op jouw website. Het updaten van Plug-ins is daarom af te raden, en in plaats van automatisch voor jezelf in te plannen om wekelijks of maandelijks up te daten. Ook hier geld weer dat je voor elke update even een backup dient te maken. Het is namelijk een stuk makkelijker te herstellen met een backup dan zonder. 

De manier hiervoor is om even met een FTP client te werken en een lokale backup te downloaden. Hierna even de backup uitpakken en de map wp-content erbij pakken, de betreffende plug-in folder even erbij pakken, en deze weer eroverheen zetten in de corresponderende folder live op de server. Overschrijven waar nodig. 

Op deze wijze is een foutieve plug-in of update razendsnel weer te herstellen. 

Wil je niet meer verantwoordelijk zijn voor de updates en technische werkzaamheden van een WordPress website? Neem dan eens een kijkje bij onze Managed WordPress pakketten. Bij deze pakketten nemen wij de technische zaken voor je uit handen. Hier valt dus het updaten en bijhouden van de WordPress website onder, het maken van de backups en zorgen we ervoor dat jouw WordPress website razendsnel is. 

Natuurlijk kan je ook gewoon WordPress zelf blijven hosten bij ons in de SSD hosting pakketten. Nu ook met een MariaDB database!