Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Werken met Grav CMS

Werken met Grav CMS
MijnHostingPartner

Werken met Grav CMS

Werken met het Grav CMS

In een eerdere blog post hebben wij het Grav CMS in de spotlight gezet, dit is een CMS wat zich apart zet door gebruik te maken van een flat file structuur. Er zijn steeds meer Content Management Systemen die het op deze manier doen in plaats van met een database. We zien en horen van onze klanten dat dit Content Management Systeem steeds populairder wordt en een hoop mensen overstappen vanaf WordPress om met Grav CMS te gaan werken voor hun hosting.

Wanneer je door de gemakkelijke installatie van het Grav CMS heen bent en je site wilt gaan starten dan kan je gaan beginnen met de volgende items.

Stel de SMTP authenticatie in.

Bij MijnHostingPartner.nl vereisen we dat je gebruik maakt van SMTP authenticatie bij het versturen van email binnen je hosting. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen misbruik van gemaakt kan worden. De instellingen geef je op de volgende wijze op onder de configuratie:

Werken met Grav CMS


Backup rechten

Grav CMS heeft nog extra rechten nodig om direct vanuit het admin paneel een backup te maken. De leesrechten zijn aan te zetten op de hoofdmap van het domeinnaam. Hierna kunnen de backups gemaakt worden. Je hoeft dus geen ingewikkelde stappen te ondernemen om een backup te maken van je gehele website.

Thema’s en plugins installeren

Om je Grav CMS website uit te breiden en aan te passen naar jouw stijl kan je gebruikmaken van plugins en Thema’s. We raden aan om alleen gebruik te maken van de officiële website van Grav CMS. Dit om ervoor te zorgen dat je geen onbetrouwbare plugins of lekke thema’s binnenhaalt. De officiële download pagina is hier te vinden:

https://getgrav.org/downloads

Elk thema of plugin komt met een readme.md waarin alle nodige informatie staat. Het komt erop neer dat je een thema of plugin onder user/themes of user/plugins neerzet nadat je ze uitgepakt hebt. Dit gaat het makkelijkst met een FTP programma zoals FileZilla. Zo upload je de bestanden gemakkelijk naar je hosting.

Zo heb je op het moment van schrijven 91 thema’s waar je gratis uit kunt kiezen. 241 plugins die je kan gebruiken variërend van frameworks tot een SEO of mimify plugin. En als laatste 43 skeletons die je kan gebruiken. Skeletons zijn verpakte Grav CMS installaties die je kan gebruiken om razendsnel op te starten. Vaak zitten hier dan al de nodige of handige plugins of themas bij in.