Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Video's op je website

Video's op je website
MijnHostingPartner

Video's op je website

Video's kunnen veel toevoegen op jouw website, een video zegt namelijk veel meer dan een plaatje. Echter zijn video bestanden vaak groot waardoor de ruimte in jouw hosting snel op kan lopen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te realiseren op jouw website. In deze blog post gaan we doornemen hoe je video's het beste kan plaatsen op je website.

Waarvoor kan ik video's gebruiken?

Veel mensen vragen zich af waarvoor ze video's op hun website nou precies voor kunnen gebruiken. Dit is een vraag waar eigenlijk geen correct antwoord op is aangezien dit volledig van jezelf afhangt.

Je kan een video op je website namelijk gebruiken om iets te demonstreren denk hierbij aan een van je producten. Maar je kan het ook gebruiken om iets te promoten of zelfs als instructie voor jouw product.

Bij een instructie kan het vooral handig om hier video's bij te gebruiken, dit bespaart jouw bezoekers namelijk tijd. Het is inmiddels een stuk prettig om een video van enkele minuten door te kijken in plaats van een heel artikel door te lezen.

Extern hosten

Een techniek die heel veel mensen gebruiken is de video ergens anders in geladen wordt. Over het algemeen wordt dit via YouTube gedaan, dit wordt ook wel embedden genoemd.

Dit heeft er voornamelijk mee te maken met het feit dat het via YouTube het makkelijkste gaat. Je hoeft hiervoor namelijk alleen op delen te drukken en hierna op insluiten, hier zie je HTML code.

Dit stukje code kopieer je en die kan je vervolgens plaatsen op jouw Webhosting. Wanneer je de HTML code verwerkt hebt in jouw website dan zal je de video hiervan terug zien op jouw website.

Het is natuurlijk wel zo dat je aan het einde van een YouTube video altijd aanbevolen video's ziet staan. Over het algemeen is dit natuurlijk niet gewenst, stel je namelijk voor dat er video's van de concurrent op je website komen te staan.

Gelukkig kan je ook hier wat tegen doen, je kan het namelijk zo instellen dat je alleen nog video's van je eigen kanaal aanbevolen krijgt. Je kan dit doen door een klein stukje code toe te voegen aan de embed link, zo kan je mensen naar andere video's van jezelf sturen.

Voor en nadelen

Er zijn natuurlijk voor een nadelen bij het embedden van jouw video's, het grootste voordeel is wellicht de ruimte. Video bestanden zijn vaak groot en nemen veel ruimte in op jouw space, als je dit extern host bespaart dit veel ruimte.

Een nadeel hiervan is wel dat het vrijwel onmogelijk is om te controleren wie jouw video's precies bekeken hebben. Dit maakt het moeilijk voor jou om te analyseren wat voor mensen jouw video's bekijken.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is op de chat. Indien er niemand op de chat is kan je hiervoor een ticket aanmaken richting de helpdesk. Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.