Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verschillende soorten gratis WordPress thema’s

Verschillende soorten gratis WordPress thema’s
MijnHostingPartner

Verschillende soorten gratis WordPress thema’s

Nadat je eenmaal besloten hebt om een website te maken met je favoriete Content Management Systeem, WordPress,  kan je volgende stap zijn om de design en lay-out van je website te maken. Dit kan je met een Content Management Systeem zoals WordPress en anderen gemakkelijk installeren en vooral ook gratis downloaden. Laten we een kijkje nemen naar hoe jij jouw template of thema kunt vinden en hoe dit veilig gebruikt kan worden. 

WordPress staat bekend om zijn gemak in het gebruik, voornamelijk in de dagelijkse werkzaamheden zoals het maken van content en de vormgeving hiervan. In het opstart proces en het maken van de website gaat vaak een hoop tijd inzitten bij andere oplossingen. 

 Met het installeren van een thema binnen WordPress kan je al een hele hoop voor je laten bepalen.

Zodat jij de focus kunt leggen op het verder ontwikkelen van de website. Het uiterlijk kan dus zoveel tijd aan gespendeerd worden als je zelf verkiest. Je kan na de installatie een gratis WordPress thema uitkiezen, kleine zaken toepassen zoals je logo en huisstijl en dit klaar verklaren na een uurtje. Of je kan hier twee weken over doen om alles uit te kleden en te bepalen naar wens. 

Gratis WordPress thema’s

WordPress is een gratis of open source Content Management Systeem, wat dit inhoud is dat de code door iedereen in te zien is en te bewerken. Met Closed Source projecten is de broncode niet vrij toegankelijk en kan er dus niet aan gewerkt worden vanaf buitenaf. Open Source zoals WordPress is hierom gratis te gebruiken voor zowel commercieel als privé gebruik. En heeft enkel een thuis nodig om gehost te worden. Daar komen hosting partijen zoals MijnHostingPartner.nl vervolgens van pas. Wij bieden de perfecte plek voor het hosten van jouw WordPress website, en dat voor een voordelige jaarlijkse prijs. 

Gratis thema’s zijn er in een paar smaken binnen WordPress, gratis thema’s die dienen als een lokkertje voor het overstappen naar de betaalde versie. Gratis thema’s die een premium versie beschikbaar hebben maar niet forceren om over te stappen. En gratis thema’s die geheel gratis zijn van de grond af. Eén soort zullen we gelijk afraden om te gebruiken indien je dit echt gratis wilt houden, en dat zijn de thema’s die enkel als lokkertje dienen. Deze zijn soms lastig te spotten voordat je ze installeert. Maar gebruik hiervoor de reviews en specificatielijst om dit nader te bepalen. 

Gratis thema’s die een premium versie beschikbaar hebben maar je niet gelijk forceren om over te stappen zijn vaak een goede optie voor diegene die een basis website in elkaar wil zetten. Bepaalde functionaliteit is dan afgeschermd achter de premium versie, of toegang tot meerdere lay-outs achter het thema. Als je dus uit de voeten kan met de basis versie dan is een soortgelijk thema goed te gebruiken. En hoef je niet gelijk over te schakelen naar de premium versie. Kijk bij dergelijke thema’s goed naar de functionaliteit die erbij zit, en zorg ervoor dat je wensen dus aansluiten bij de functies die bij het gratis thema zitten. 

Verschillende soorten gratis WordPress thema’s

En als laatst zijn er gratis WordPress thema’s die van de grond af aan zijn ontworpen om geheel gratis te zijn, met ook geen premium versie beschikbaar. Goede voorbeelden hiervan zijn de default thema’s die al geleverd worden met WordPress, elk jaar hebben ze hiervan een versie beschikbaar. Voor vele blog websites en basis websites die enkel als visitekaartje dienen te dienen zijn deze ook al afdoende. In een vorige blog post hebben we een blik genomen op het Bjork Thema van Anders Norén. Dit is een goed voorbeeld van een thema wat geheel gratis is, en waarmee een mooi eindresultaat mee neer kan worden gezet voor vele verschillende projecten. 

Welke keuze sluit het beste aan bij jouw wensen voor een thema binnen WordPress? Laat het ons weten via Sociale Media.