Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuw WordPress thema Bjork

Nieuw WordPress thema Bjork
MijnHostingPartner

Nieuw WordPress thema Bjork

Er zijn een aantal designers die gratis hun thema’s beschikbaar maken om vrij te gebruiken, een populaire ontwikkelaar heeft onlangs een thema uitgebracht die je gelijk kunt gaan gebruiken. Anders Norén heeft met dit thema zijn 25ste gratis en open source thema voor WordPress uitgebracht. Ook een leuke mijlpaal dus. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar dit blok gebaseerde thema, en hoe jij deze kunt gaan gebruiken voor het maken van jouw website!

Björk is de Zweedse naam voor een berk, en is gekozen omdat het zijn favoriete boom is. En kan per direct gevonden worden in de standaard plek voor WordPress thema’s, namelijk de WordPress administrator omgeving. Het grote voordeel van de thema’s gemaakt door Anders Norén is dat deze geheel open source zijn. Ze zijn dus door iedereen gratis te gebruiken, en het grootste voordeel is daarbij ook nog dat er niet overal wordt gevraagd om up te graden naar een Pro versie. Waar dan wel natuurlijk voor betaald dient te worden. Als je dus opzoek bent naar een relatief simpel en schone lay-out voor jouw volgende website, dan is Björk een waardevolle keuze. Laten we kijken hoe Björk in elkaar steekt, en wat je er allemaal mee kan!

Demo website waar het thema te zien is

Net zoals elk thema wil je natuurlijk eerst zien hoe deze precies in elkaar steekt en hoe dit eruit kan gaan zien voor jouw website. Met WordPress heb je vaak de optie om een Preview te laten zien hoe dit eruit zal zien met jouw website. Dit geeft echter vaak niet de juiste weergave weer. Beter is om de demo van het thema even te bekijken op de betreffende pagina. Dit kan met Björk op de website van de maker zelf.

https://andersnoren.se/themes/bjork/

Hier kan je dus even kijken hoe het er allemaal uit kan gaan zien, en nader beslissen of dit thema wat voor jouw wensen is. 

Waar kan het thema voor gebruikt worden

Uiteraard is het thema verder geheel zelf verder in te richten en kan het dus voor een legio aan website gebruikt worden. Het heeft echter de focus gelegd om een eenvoudig thema te zijn voor een persoonlijk blog, freelance website of kleinschalige contactpagina voor een bedrijf. Zo kan er bijvoorbeeld gemakkelijk een blog voor gemaakt worden, op een mooie manier met de blokken enige succesverhalen gedeeld worden of de contactopties. En op andere methoden ervoor zorgen dat jouw punt of doel overkomt naar de bezoeker.

Voor iedereen die dus opzoek is naar een eenvoudig te gebruiken thema en hier niet extra voor wilt investeren, dan is een WordPress website met het Björk thema een uitstekende optie. Of het nu voor jouw blog website is over schaatsen, je freelance portfolio showcased, of mensen overhaalt je diensten af te nemen. 

Het voordeel van een rustig thema, het legt de focus op de inhoud

Wat een groot voordeel is van een rustig thema zoals dit en anderen, is dat het voornamelijk de aandacht vestigt op de inhoud. Zonder veel afleiding kan er dus jouw punt gemaakt worden of jouw verhaal verteld worden. Het ziet er echter niet simpel uit, maar met schone lijnen en kleuren die de aandacht grijpen. Kan je dus gratis een mooi resultaat in elkaar zetten voor jouw website. 

500 regels aan CSS, en geen Javascript

Het thema maakt volledig gebruik van de nieuwe blokken builder van WordPress, en kan niet meer beheerd worden via de standaard Customizer. Voor nieuwe gebruikers zal dit wellicht enkel positief zijn, voor gebruikers die net van de oude WordPress Customizer afstappen kan dit even wennen zijn. Met de nieuwe volledige thema editor kan je gelijk aan de gang met het aanpassen van de bestaande blokken naar jouw content. Of er voor kiezen om dit geheel op de schop te gooien. Je kan namelijk met alle blokken verder gelijk aan de gang om bijvoorbeeld mooie Call to actions te maken voor jouw diensten of producten. Of gelijk aan de gang met jouw blog op de voorgrond krijgen. 

Technisch is het ook een prestatie weer, want er is voor het thema geen Javascript gebruikt om geheel te functioneren. Dit kan weer een aantal punten schelen in de snelheid scores van Google PageSpeeds. En ervoor zorgen dat het geheel wat sneller in te laden is. Met maar 500 regels aan CSS zal er ook geen onnodige zaken in bijstaan die je wellicht helemaal niet gaat gebruiken. Zoals veel thema’s wel de WooCommerce code erin hebben, zelfs als dit helemaal niet van toepassing is voor de website. Dit maakt het dus een lichtgewicht thema, wat voor starters uitstekend gebruikt kan worden voor het maken van hun WordPress website. 

Andere WordPress thema’s van Anders Norén

Met 25 thema’s onder zijn riem is Anders Norén een bekende naam in WordPress design wereld. Hij heeft er ook voor gezorgd dat het thema van 2020 van WordPress zelf verscheept is. Dit thema wordt gebruikt voor vele websites. Al zijn thema’s hebben een verzamel cijfer van 4 miljoen keer gedownload. 

We raden aan om een keer te kijken in zijn gehele portfolio aan verschillende thema’s, je kan met deze thema’s ervanuit gaan dat deze solide in elkaar zitten. En vooral dus ook gratis gebruikt kunnen worden. Wat  voor vele starters natuurlijk ideaal is. 

Download dus nu het thema en probeer het uit voor jouw WordPress website! Dit is gelijk een mooie kans om te wennen aan de nieuw blok editor die steeds verder geïntroduceerd wordt.