Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Tips bij websiteontwerp

Tips bij websiteontwerp
MijnHostingPartner

Tips bij websiteontwerp

Waar moet je rekening mee houden met het ontwerpen van een website?

In deze blog post gaan we uitleggen wat de basis stappen zijn van webdesign. Waar moet je rekening mee houden en wat voor actie lijst kan je maken? Dat is wat we in deze blog post gaan behandelen.

Maak een plan op voor je webdesign

Zoals ook vorige week behandeld is in onze blog post van zaterdag kan je gebruikmaken van webdesign hosting wat vloeiend is en op elk apparaat kan. Maak een plan op voor je website en de inhoud hiervan. Kijk hierna pas naar het design aspect wat je nodig hebt. Kijk ook naar jouw concurrenten en doe een vergelijkend warenonderzoek naar jouw plan voor een website. Je kan dan zien wat voor zoekwoorden er gebruikt worden en aan welke content jij prioriteit moet geven. Vind in jouw niche ook de laatste trends en vermeld dit in jouw content. De laatste trends zijn te controleren op social media, zoeknetwerken en bijvoorbeeld Google Trends. Zo kan je vaststellen wat er nu speelt in jouw markt.

Maak een sitemap voor jouw website hosting

Met een sitemap kan je in kaart brengen wat voor website je wilt hebben en hoe de structuur er hiervan uitziet. Een sitemap is even ruw uit te schetsen op een whiteboard bijvoorbeeld. Of voor een bestaande website kan je ook de sitemap laten generen met een aantal makkelijke online tools op je webhost.

Een sitemap.xml op jouw website is vooral belangrijk wanneer de website live is voor de ranking binnen zoekmachines. Dit helpt Google en Bing namelijk om jouw website sneller in kaart te brengen en te zorgen dat jouw content sneller geïndexeerd wordt.

Hou je aan het plan

Het is verleidelijk om snel te beginnen en af te wijken van je plan. We raden echter aan om de stappen te volgen en te documenteren welke zijstappen je maakt. Zo heb je altijd voor jezelf op een rijtje wat waar is veranderd. Wel zo makkelijk als je na een jaar je website wilt gaan updaten!

Zet je content voorop

Uiteindelijk komt het erop neer dat je website content voorop moet staan op je webhosting. De content moet interessant zijn en tot actie uitroepen. Of je nu iets wilt verkopen of dat je content gelezen wordt. Combineer dit met een mooi lettertype wat je doorvoert op je website en call to actions in de vorm van afbeeldingen. Dit leest het fijnst en in één oogopslag.