Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Statische site tegenover een CMS

Statische site tegenover een CMS
MijnHostingPartner

Statische site tegenover een CMS

Statische site tegenover een CMS

Is een statische HTML site nog relevant in 2017? Met opkomst van CMS (Content Managent Systemen) zoals WordPress hosting, Joomla hosting of Umbraco hosting wordt het steeds makkelijker om zonder de code in te hoeven duiken mooie websites neer te zetten. Of het nu voor je bedrijf hosting of blog is.

HTML5 website

In een statische website maak je over het algemeen alleen maar gebruik van HTML. Dit is geen moeilijke taal om te leren en zeker een juiste stap om mee te beginnen. Wanneer je op school komt of naar een cursus gaat over websites maken dan begin je vrijwel altijd met de termen en syntax van HTML te leren. Dit begint natuurlijk altijd met de welbekende Hello World!
HTML zit nu in zijn vijfde versie. In de huidige versie kan je mooie resultaten neerzetten. Je kan nu zelfs websites geschikt maken voor mobiel en die responsief zijn. In combinatie met CSS en HTML5 kan je voor de meeste simpelere websites al aardig uit de voeten. Je kan dan denken aan portfolio websites of een informatie site. Waar je echter rekening mee moet houden is dat er geen database aan verbonden kan worden met alleen HTML en CSS. Dit zorgt ervoor dat je geen blog posts bij kan houden en geen klanten of data bijvoorbeeld kan opslaan. Geen database en een statische site heeft ook weer zijn voordelen. HTML5 websites zijn razendsnel doordat er geen data hoeft ingeladen te worden van andere bronnen over het algemeen. Ook zijn Statische HTML pagina’s veilig. Er is namelijk niet zoveel te hacken of misbruik van te maken.
Wanneer je de stap maakt om een HTML5 website te maken dan kan je inspiratie opdoen door even via google te zoeken naar “HTML5 websites”. Hier kom je dan een hoop mooie voorbeelden tegen.

Een CMS website

Als je een uitgebreide website of webshop gaat maken dan kom je al gauw uit bij een CMS. Je hebt simpelweg een database nodig om data op te slaan. Het wil niet zeggen dat je hiervoor perse een CMS hoeft te gebruiken, maar het is wel de eenvoudigste optie voor beginners. Een CMS zorgt er namelijk voor dat je niet aan de achterkant nog veel bezig moet zijn. Het is een kwestie van installeren en gebruiken. Plaatjes en pagina’s kunnen snel gemaakt worden en live gezet. Blog posts kunnen snel gemaakt worden en producten kunnen snel worden toegevoegd aan je webshop.

CMS of HTML5?

Dat ligt aan je eisen en wensen voor je website. Wanneer je dus een simpele portfolio of informatieve website wilt maken dan kan je gebruikmaken van HTML5. Als je een uitgebreidere site gaat maken dan kom je uit op een CMS.