Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Start je een blog of een YouTube kanaal

Start je een blog of een YouTube kanaal
MijnHostingPartner

Start je een blog of een YouTube kanaal

Steeds meer is de vraag of het zinvoller is om een YouTube kanaal te starten of een blog. Dit kan voor je bedrijf zijn om meer interactie te krijgen met klanten, of dit kan voor je eigen passie project zijn. Bij MijnHostingPartner.nl hosten we natuurlijk websites, en in dit artikel leggen we uit hoe een combinatie van een YouTube kanaal en een blog website je het beste van beide werelden kan geven! Laten we beginnen.

Blogs waren er voor YouTube en zullen ook altijd een plek hebben op het internet, met de opkomst van vele duizenden YouTube kanalen over elk onderwerp denkbaar zijn er echter ook een hoop gebruikers die liever in Video content verslinden. In plaats van het lezen van een blog. Ieder heeft echter zoon zijn voorkeur en laten we bekijken wat deze voordelen precies verder allemaal zijn. 

Voordelen van een website

Een website heb je een stuk meer controle over dan een YouTube kanaal, je bent verder vrij erin om de content te maken op jouw manier. En dit zo in te richten als je zelf wilt. Ook kan je over alles schrijven wat je wilt, zolang het maar niet de wet overtreed. Waar YouTube zo jouw kanaal kan blokkeren indien ze het er niet mee eens zijn. 

De manier waarop je de blog maakt ben je ook geheel zelf vrij in om te kiezen, we ondersteunen een uitgebreide lijst aan Content Management Systemen die je kunt gebruiken om makkelijk een website webhosting  te maken. De meest populaire methode is WordPress. Aangezien dit een gemakkelijke leercurve heeft en gemaakt ervoor is om een blog te onderhouden op een makkelijke wijze.

Het maken van Content voor een blog is ook een stuk minder zwaar dan een YouTube video. Je hoeft namelijk niet voor de camera, het is ook niet nodig om een blog post te editen op dezelfde manier als een Video. Als het een beetje meezit doe je over de meeste blog posts niet langer dan een dag om af te maken. Zodra je het langer doet wordt je hier ook wat sneller in. Met een YouTube video van 15 minuten kan je soms wel de hele week mee bezig zijn. Kijk maar naar de grote YouTube kanalen, ook hun doen over het algemeen 2 videos in de week. En velen zelfs maar 1 in de week. Blog posts kan je inplannen en uitwerken en ook vaak nog een hoop van automatiseren. Elke dag een blog post is niet ondenkbaar.

Verder kan je een website ook gebruiken om geld te verdienen veel eerder dan dat je dit kan met een YouTube kanaal. Waar YouTube nu strenge eisen heeft voor het monitiseren met AdSense. Heeft een website veel minder bezoekers en content nodig om van hetzelfde gebruik te maken. Ook kan je affiliate links zetten op je website waar je maar wilt. En ervoor zorgen dat deze op een prominente plek staan, in plaats van in de descriptie van een video. 

Voordelen van een YouTube kanaal 

YouTube kan vele voordelen hebben voor het persoonlijke contact tussen jou en je klanten of volgers. Je bent nu eenmaal wat meer in de spotlight en mensen zien je als een persoonlijkheid, in plaats van een stuk tekst. Interactie is er ook een stuk meer in de comments dan op een blog. Aangezien het platform eerder uitnodigt om comments achter te laten in YouTube. 

YouTube video’s hebben ook niet dezelfde lange wachttijd voor het ranken in YouTube als websites dit hebben in de Google Ranking. Wat vaak een proces van een aantal weken tot maanden is. Met YouTube kan het al een aantal uur na het maken van de video in de lijst verschijnen van het gekozen keyword. 

Video’s zijn dus een persoonlijkere manier van content dan een blog post kan zijn. Wat zijn voordelen en nadelen heeft. Het voor de camera zitten is ook niet voor iedereen geschikt en kan soms een grote stap zijn. Waar een blog schrijven een stuk minder persoonlijk kan zijn of intimiderend.

Makkelijk te combineren, vergt echter wel werk

De combinatie van een website en een YouTube kanaal is vaak de beste oplossing, hierbij combineer je het beste van beide werelden en nodigt de een de ander uit om te bezoeken. Met een website kan je dus meer verkeer naar je YouTube kanaal krijgen en visa versa. Je kan ook video’s maken van reeds bestaande blog posts. Zodra je namelijk een leuk onderwerp hebt bedacht en uitgewerkt. Dan kan je dit moeiteloos ook gebruiken op je YouTube kanaal om hier ook een video voor te maken. 

Beide onderhouden vergt echter wel een hoop werk, en je dient hier wel de tijd ervoor te hebben. Veel bedrijven hebben daarom een personeelslid in dienst wiens taak het alleen maar is om content te maken voor YouTube en de blog posts. Uit eigen ervaring weten we dat dit vaak lastig te combineren is met andere dagelijkse werkzaamheden. 

Start dus nu jouw blog en YouTube kanaal! Waar de website natuurlijk perfect in onze hosting ondergebracht kan worden.