Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mobile first voor websites

Mobile first voor websites
MijnHostingPartner

Mobile first voor websites

Het wordt elk jaar weer belangrijker, een website geschikt maken voor mobiel. Nu zullen de meeste mensen hier al het een en ander voor gedaan hebben. Maar wat kan je er nog meer voor doen? Dat leggen we in deze blog post verder uit. 

Mobile first voor websites is een belangrijke factor voor het succes van een website, tegenwoordig zal je de meeste bezoekers op je website zien als mobiel verkeer. Dit is omdat de meeste mensen hun telefoon natuurlijk gebruiken om veel zaken die eerst op de desktop gedaan werden. Met een website is het dus de taak om voor iedere bezoeker een leesbare en goed werkende website te serveren. 

Zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo houden ook rekening mee hoe een website eruit ziet op een mobiel. Het is van belang dat de website snel inlaad en dat alle functionaliteit er is. Is dat niet het geval dan zal je jouw website zien zakken in de zoekresultaten. 

Wat is Mobile first? 

Mobile first is een initiatief om ervoor te zorgen dat website beheerders eerst rekening houden met een mobiele website voordat ze kijken naar andere apparaten. Voor veel verschillende soorten websites is het grootste verkeer namelijk mobiele apparaten. Dit wil zeggen dat voor veel mensen een website weinig tot nooit geopend worden met een desktop. Het is uiteraard wel afhankelijk van de branche waar je in zit, maar voor de meeste mensen geldt dat het grootste verkeer mobiele apparaten zijn. En daarna de desktop met een klein percentage aan tablet gebruikers. Simpelweg omdat niet iedereen een tablet thuis heeft. Maar de meeste mensen wel beschikken over een mobiel en een laptop of desktop.

Mobile first is dus rekening houden met de mobiele gebruiker in het design en werking van een website.

Hou maak je een website geschikt voor mobiel?

Een website geschikt maken voor mobiel is gemakkelijker wanneer je van een Content Management Systeem gebruikmaakt. Dan is het simpelweg een keuze maken tussen een juist thema om te gebruiken die tevens geschikt is voor mobiel. Wanneer je werkt met een oudere website of een website zelf gebouwd hebt dan zal je dit handmatig in de CSS en andere technieken aan moeten passen. Kijk hiervoor dan ook eens naar Bootstrap, hier zijn veel functies al toegevoegd om hier sneller mee te kunnen werken. 

Het is dus een kwestie van het juiste thema uitzoeken bij een Content Management Systeem zoals WordPress, Joomla of Drupal. Een nieuwe website kan daar snel en gemakkelijk mee gemaakt worden. Om een nieuw thema te installeren binnen WordPress kan het volgende artikel gevolgd worden. Let bij een keuze van een thema op de reviews van gebruikers en de volgende specificaties. Zoals het geschikt zijn voor mobiel en het bekijken van een demo van de website op je mobiel. Denk in wat voor content je levert op de website en probeer het thema eerst eens even uit op je website. Alvorens je hiernaar overschakelt. Enkele geschikte thema’s zijn bijvoorbeeld Astra en de standaard thema’s van WordPress zelf.

Website laten controleren op mobiele geschiktheid

Om na het optimaliseren van de website een controle aan te vragen voor de geschiktheid kan gebruik gemaakt worden van Google Search Console. Met deze tool van Google zie je ook waarin er verbeterd kan worden en wat de prestaties zijn van je website in de Google zoekmachine. Zodra er wat mis is met je website zal je hier gelijk van op de hoogte worden gesteld, en kan je de actie punten toepassen om op te lossen. Dit is verder gratis te gebruiken en kan binnen enkele stappen worden aangemaakt. Lees hier hoe je dit verder op kunt zetten met gebruik van je Google account.

Overige instellingen die nodig zijn voor het geschikt maken voor Mobiel

Verdere instellingen die toegepast kunnen worden zijn het altijd optimaliseren van elke afbeelding die geüpload wordt naar de website. Tekst goed te lezen is op elk apparaat en dat de snelheid zo goed mogelijk is. Met de snelheid kan je het beste kiezen voor een SSD pakket. Met een SSD pakket heb je namelijk razendsnelle hosting die ervoor zorgt dat jouw gebruikers ook op hun mobiel zorgeloos kunnen surfen op je website.

Binnen je hosting kan je dus er perfect voor zorgen met een Totaal SSD pakket dat jouw website geschikt is voor mobiele apparaten. Neem nu jouw SSD hosting pakket af om gelijk te beginnen!