Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mobiel webdesign en Bootstrap

Mobiel webdesign en Bootstrap
MijnHostingPartner

Mobiel webdesign en Bootstrap

Mobiel webdesign en Bootstrap

Om een website actueel te houden is er tegenwoordig ook geschiktheid voor mobiel eigenlijk een vereiste. Een groot deel van verkeer op een website is nu afkomstig van mobiele apparaten en dus ook kleinere schermen dan de standaard desktop. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een website ontwerpt. Je loopt namelijk het risico dat je verkeer misloopt wanneer jouw website niet geschikt is voor mobiele apparaten. Een mobiele website werd in het begin vaak als apart gezien en was vaak te herkennen aan m. voor de domeinnaam. Dit is echter niet meer populair en wordt steeds vaker opgeheven. De reden hiervoor is dat het gerekend wordt als dubbele content door zoekmachines en daardoor positie verliest. Het is dus zaak dat je jouw website hosting vanaf de grond op zowel geschikt maakt voor mobiel en desktop. Met een nieuwe website starten is dit natuurlijk een stuk makkelijker dan een bestaande.

Mobiele website

Een mobiele website maken kan soms een uitdaging zijn, als je werkt met een CMS zoals WordPress hosting dan is dit te kiezen met een thema. Met thema’s werken kan echter wel een gesloten keuze zijn. Vaak kan net dat een divje net niet goed zichtbaar zijn met Mobiele apparaten. Dan zal je toch nog de CSS code in moeten duiken om dit correct te zetten. Bij MijnHostingPartner.nl als webhost heb je alle ruimte om jouw website in te richten zoals je zelf wilt.

Bootstrap

Wanneer je opzoek bent naar templates of voorgestelde platformen om een website geschikt te maken voor mobiel dan kan je altijd gebruikmaken van Bootstrap. Bootstrap is een framework wat gemaakt is om eenvoudig en snel te werken met je CSS. Knoppen en voorgestelde design punten zijn allemaal al bestaand en kunnen razendsnel geprogrammeerd worden. Bootstrap is ook al out of the box geschikt om voor mobiel design te gebruiken.

CDN of lokaal jouw bootstrap hosten?

Met een framework zoals bootstrap laad je de bronnen in lokaal of via de server van Bootstrap. Dit is ook van toepassing op een hoop andere bronnen. Dit is raadzaam om via het cdn te doen om een aantal redenen. Voornamelijk voor de snelheid van je website en de server load te minderen. Wanneer het CDN echter down is of andere problemen heeft is je website niet meer fatsoenlijk in te laden. Daarom is het raadzaam of van beide methoden gebruik te maken. Op de blog van Scott Hanselman staat hier een interessant stuk over met uitgebreide handleiding. We raden aan om dit eens te lezen.