Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Meerdere domeinen voor jouw website

Meerdere domeinen voor jouw website
MijnHostingPartner

Meerdere domeinen voor jouw website

Meerdere domeinen voor jouw website

Wanneer je 1 website hebt die je in meerdere landen of doelgroepen wilt aanbieden dan wordt snel de beslissing genomen om meerdere domeinen hiervoor te registreren. Maar is dit verstandig? En hoe kan je ervoor zorgen dat je geen problemen hierdoor krijgt? Dat gaan we in deze blog behandelen om voor jouw website het beste eruit te halen.Dus je bent klaar met je basis website en wilt uitbreiden. Je gaat bijvoorbeeld je website naar meerdere landen of talen en jouw website hosting moet daar natuurlijk geschikt voor zijn. We raden aan om je basis website voor de Nederlandse markt altijd met het .nl domein extensie te registreren. Dit is voor de herkenning en vertrouwen de slimste keuze. Als je een wereldwijde website hebt dan is de meeste logische keuze een .com domein registratie. Een .com domein wordt wereldwijd herkent.

Je hebt 2 keuzes met jouw meerdere domeinnamen. Laten we ze even onder elkaar zetten.

  1. Redirect de domeinnamen naar jouw basis website.
  2. Meerdere versies van jouw website op meerdere domeinen

Optie 1 is gemakkelijk en gebruiken een hoop mensen om voornamelijk de domeinen alvast vast te leggen. Je maakt hierbij een simpele redirect aan via het control panel om te zorgen dat wanneer mensen jouw andere domeinnamen intikken op de juiste plek terechtkomen. Namelijk jouw basis website. In je webhosting code kan je het ook afvangen dat bezoekers die van een .com verwijzing komen gelijk op de Engelse versie van je website hosting komen. Zo serveer je jouw basis website op verschillende manieren afhankelijk van de link die ze gebruikten.

Optie 2 zijn meerdere versies van jouw website op verschillende domeinnamen te hebben. Je hebt bijvoorbeeld voor een bepaalde actie of taal dezelfde site en layout maar dan afgestemd op het domeinnaam. Meerdere versies van jouw website kan echter wel zijn nadelen hebben.

Je moet namelijk met het volgende rekening houden:

  • Dubbele content
  • Regelmatige updates voor meerdere versies van je website
  • Meer werk

Dubbele content op meerdere domeinen zorgt ervoor dat je omlaag gaat in jouw ranking. Dit is namelijk een punt waar zoekmachines zoals Google en Bing rekening mee houden.

Regelmatige updates houdt in dat je al jouw websites bij moet houden. We hebben het dan over de laatste beveiligingsmaatregelingen voor je hosting en het schrijven van unieke content voor elk domein.

Meer werk hangt natuurlijk samen met de vorige twee punten.

Waarom zou je dan gaan voor meerdere domeinen?

Pas jouw website aan naar specifieke doelgroepen en acties. Zo kan je de marketing campagnes strakker in de gaten houden en hier meer informatie uit halen. Ook kan je jouw website meer afstemmen op verschillende niches.

Wat is jouw plan voor je bedrijf? Laat het ons weten!

kennisbank@mijnpartnergroep.nl