Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Introductie Google Discover

Introductie Google Discover
MijnHostingPartner

Introductie Google Discover

Google Discover is een nieuwsfeed van Google wat gebruikt kan worden om website verkeer naast het Google zoeken te verkrijgen. Maar hoe gebruik je dit en hoe kan je hier het beste uit halen voor jouw website? Laten we dit behandelen in deze blog post.

Google Discover is de manier om een aantal verschillende nieuwswaardige bronnen weer te geven op voornamelijk smartphones. Waar mensen of gebruikers kunnen lezen naar waar gezocht wordt en gekeken kan worden naar een aantal verschillende soorten websites. Google Discover focust zich enorm op onderwerpen waarnaar je interresses liggen. En gebruiken Artificial intellegence om te bepalen wat jij naast dat onderwerp ook nog meer leuk of intressant vindt om in te zien. Ook wordt jouw voice data en zoekopdrachten gebruikt hiervoor zodra je dit gebruikt op je Android telefoon. Met een gesprek over een stofzuiger, een zoekopdracht naar een nieuwe of reparatie, kan dan al gebruik gemaakt worden om jouw nieuwe content voor te stellen van websites die al bezocht zijn, of andere bronnen.

Natuurlijk handig, of niet, afhankelijk van jouw standpunt over privacy. 

Introductie Google Discover

Als webmaster kan je hier echter wel jouw voordeel uit halen om bezoekers naar jouw website hosting te trekken. Stel je hebt een interessant nieuws item over jouw website niche, een nieuw recept of enig andere content die interessant is in de ogen van jouw bezoekers. Dan is het artikel te optimaliseren voor Google Discover. Dit doe je met de volgende tips. 

Content laten weergeven in Google Discover

Google zelf geeft ook al aan, er is niet speciaal ergens aan te geven of een bepaalde tag mee te geven die jouw content in Google Discover laat verschijnen. Google Discover geeft een artikel weer of niet. En dat is geheel aan Google zelf om te bepalen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee kan houden bij het publiceren van jouw content. En dat zijn de volgende zaken, aldus Google:

Pagina titels die geen clickbait zijn, maar die de essentie van de inhoud grijpen

Het vermijden van false beloftes, en de welbekende tactiek van de clue van het artikel pas in het onderste gedeelte te verstoppen. Zodat eerst alle advertenties en links bekeken dienen te worden. 

Het vermijden van drama, oftewel het schrijven over emotionele onderwerpen en titels daarop baseren. Lees ook hierin weer de klikbait titels. 

Het schrijven van interessante artikelen die een unieke insight geven in het onderwerp, een andere manier van kijken hierop hebben of de huidige situatie behandelen. 

Het vermelden van een duidelijke datum waarop het artikel is geschreven, informatie over de auteur, het bedrijf of organisatie hierachter, en contact informatie voor het beter vaststellen van EAT.

Het maken van goede afbeeldingen, die groter zijn dan 1200px breed, origineel zijn en de max image preview: large hebben in de robots settings. 

De content zelf

Het doel van Google van Discover is het laten zien van artikelen die de lezer interesseren. Alhoewel de bovenstaande zaken zeker toegepast dienen te worden is het ook belangrijk om de content zelf in orde te hebben. Met een persoonlijke website heb ik een aantal artikelen in Google Discover weten te krijgen. Deze artikelen waren ook artikelen die voornamelijk bestonden uit langere content, waar ik een aantal dagen over heb gedaan om uit te tikken. Gehaaste content die van lagere kwaliteit is zal vrijwel geen kans maken om te ranken binnen Google Discover. Probeer unieke content te schrijven met een aantal unieke insights in het onderwerp. Bijvoorbeeld een nieuwe hoek, eigen ervaring hierin en het gebruiken van media om punten verder duidelijk te maken. 

Controleer op spelfouten, maak gebruik van kortere alinea's en maak gebruik van de juiste koppen om het artikel verder onder te verdelen. Dit zijn naast de regels de beste tips die we je kunnen geven om te ranken in Google Discover. 

Google zelf zegt ook dat het vertrouwen op Google Discover alleen niet de juiste insteek is, maar dit gezien dient te worden als een aanvulling op je normale verkeer binnen het Google Zoeknetwerk. 

Google Discover resultaten bijhouden

De enige plek om bij te houden hoe jouw website en posts presteren binnen Google Discover is het gebruikmaken van Google Search Console. Hier is gelijk in te zien welke artikelen worden weergegeven en hoeveel dit weergegeven wordt. En uiteindelijk op geklikt wordt. Dit is dus een vereiste om te installeren of aan te melden om dit in te zien. Het merendeel van webmasters zal al Google Search Console gereed hebben op zijn website. Mocht je hier nog geen gebruik van maken dan is dit een goeie om gelijk te activeren op je domein. Dit kan met een simpel txt record wat je aanmaakt in de DNS, even te wachten op de DNS refresh en dit hierna laten controleren op Google Search Console. 

Analyseer de resultaten dan op een langere termijn dan elke week. Heb persoonlijke gemerkt dat resultaten van een bepaalde pagina pas minimaal een maand later exact in te zien zijn. Dit heeft dus niet zoveel zin om bijvoorbeeld dagelijks te checken. Die tijd is beter te gebruiken voor het aanmaken van nieuwe content!

Mocht jij nog tips hebben of verdere vragen over Google Discover dan kan je deze mededelen met ons. Natuurlijk zullen we je hierin vermelden in een artikel mocht je een waardevolle bijdrage leveren!