Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een Blog voor je Vlog

Een Blog voor je Vlog
MijnHostingPartner

Een Blog voor je Vlog

Met de opkomst van een hele leeftijdsgroep mensen die de mogelijkheden ziet van Content Creators op vele verschillende platformen, zal het vloggen zelf meer dan bekend zijn. Content Creators publiceren op YouTube, TikTok, Instagram, of Twitch om hun Content te verspreiden en aan te bieden aan een zoon groot mogelijk publiek. Om de content te ondersteunen kan op een aantal manieren gewerkt worden. Een verzamelplaats en een thuis voor al deze content kan op een website. Hier kan MijnHostingPartner.nl voor je klaar staan om dat thuis te bieden waar mensen al jouw content kunnen vinden. Laten we kijken naar de mogelijkheden van een eigen website voor je vlog.

Een website heb je zelf compleet in de hand

Wat een van de grootste voordelen is van een eigen website is dat je die geheel zelf in de hand houdt en controle over uitoefent. Iedereen heeft wel eens gehoord van een YouTube Creator die opeens geen inkomsten meer kon verdienen via het platform, een Facebook pagina die niet meer in aanmerking komt of nog veel meer. Dergelijke beslissingen worden genomen door de algoritmes op deze platformen en kan een moeizaam proces zijn om weer hiervoor in aanmerking te komen. Zie bijvoorbeeld de geschiedenis van de afgelopen maanden van het populaire YouTube kanaal “The Act Man”. 

Een eigen website heb je geheel zelf in de hand. 

Een blog is gemakkelijk opgezet met moderne tools zoals WordPress

Een website is tegenwoordig geen grote technische uitdaging meer om te maken, en dit kan ook zo moeilijk gemaakt worden als je zelf verkiest. Met tools zoals WordPress kan je gemakkelijk een mooie website in elkaar zetten met een middagje werk. Thema’s zorgen ervoor dat de layout en het design van je website met een druk op de knop geregeld zijn, het meeste werk zit in het vullen met Content op de website. Maar dit is ook een regulier proces naarmate je meer content maakt.

WordPress zelf is met een druk op de knop geïnstalleerd en kan verder op een gemakkelijke wijze mee worden gewerkt, artikelen schrijf je bijvoorbeeld voor wanneer je weer een nieuwe video hebt gemaakt. Dit doe je op een vergelijkbare manier zoals je ook zou doen als je met Word werkt of Google Docs. En er komt verder geen coderen aan te pas. 

Je kan al met een SSD hosting pakket alles opzetten wat nodig is voor een website, mail en alles hieromheen. Het enige waar je wellicht even over moet nadenken is jouw domeinnaam. Maar ook die keuze kunnen we makkelijker voor je maken. Als je een Nederlandstalige vlog start voor een Nederlands publiek dan zit je het beste met een .nl domeinnaam. Voor een internationaal publiek met .com en voor de  EU op .eu. Het domeinnaam zelf is af te stemmen op je YouTube kanaal zijn naam, of een leuke naam die je hiervoor wilt gebruiken. Controleer gelijk of die nog beschikbaar is via onze website! 

Verschillende landingspagina’s maken

Om terug te komen op het inkomen verdienen van je vlogs en video’s, op een website zijn verschillende landingspagina’s te maken waar je kan verwijzen naar partners waar je mee samenwerkt. En verschillende pagina’s kunt klaarzetten om hier de grootste kans van slagen op te hebben. 

Los van de landingspagina’s die je kunt inrichten voor speciale acties of partners via affiliatie links, kan je ook advertenties op de website zelf neerzetten. Met Google AdSense kan je bijvoorbeeld al veel sneller inkomsten verdienen zonder de hoge eisen van YouTube eerst te hoeven voldoen. 

Bezoekers op je website kunnen dus waardevoller zijn dan je denkt. 

Verzamelplek voor je loyale fans en volgers

Een website kan ook als centrale plek gelden waar je fans en volgers je standaard kunnen vinden,  op een website ben je ook vrij om een forum bijvoorbeeld op te zetten waar je publiek zich kan verzamelen en een eigen community kan vormen. Of simpelweg op je laatste berichten ook kunt reageren. Je kan hier ook naar verwijzen op elke andere bron, zoals op je YouTube kanaal, Twitch kanaal of TikTok account. Het kan een tastbare plek vormen die altijd van jouw blijft.

Met een website kan je dus veel bereiken en heb je bij MijnHostingPartner.nl al voor nog geen 40 euro ex btw in het jaar! Voor iedereen toegankelijk dus. En je steekt een hoop vaardigheden op die je kunnen helpen groeien als Content Creator en internet marketeer.  Start dus nu jouw website en zet die eerste stap naar een volwaardige Content Creator.