Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Database tips

Database tips
MijnHostingPartner

Database tips

De meeste websites maken tegenwoordig gebruik van een database, als je gebruik maakt van een CMS dan wordt dit automatisch ingericht.Het kan echter ook zijn dat je een eigen website zelf volledig maakt, hierbij dien je verder je database zelf in te richten.

Dit kan best een uitdaging zijn als je dit voor het eerst doet.We gaan daarom in deze blogpost enkele tips mee geven over hoe je een database op je hosting moet onderhouden.

Onderhoud

Net als bij je website dien je natuurlijk ook je eigen database te onderhouden.Je hoeft je database hierbij niet up te daten maar denk bijvoorbeeld aan het opruimen van nutteloze data.
Als in bijvoorbeeld WordPress een plug-in installeert dan wordt hiervoor vaak een extra tabel voor aangemaakt in de database.

Wanneer je de plug-in vervolgens verwijderd kan het zijn dat de tabel in de database hierbij niet verwijderd wordt.
Als je weet welke tabel de plug-in heeft aangemaakt kan je die indien gewenst verwijderen.Voordat je dit doet is het wel belangrijk dat je een back-up maakt van je huidige database.

Als je reacties aan hebt staan op je website dan zullen deze ook opgeslagen worden in een database.Het kan best zijn dat hier ook veel spam berichten tussen staan, je kan deze dan ook eventueel verwijderen.

Hou je database zo compleet mogelijk

Het is ook belangrijk om je database zo compleet mogelijk te houden.Wat hiermee bedoeld wordt is dat je de data in een keer correct in moet voeren.
Dit is bijvoorbeeld te doen door de velden in het formulier verplicht te maken, als deze niet ingevuld worden dan zal je database met lege data gevuld worden.

Indien je gebruik maakt van WordPress Hosting dan kan je dit eventueel afstellen in je contact formulier. Ook is het af te raden om velden in je database in te voeren die je niet gaat gebruiken. Als je die niet van plan bent om te gebruiken dan neemt dit alleen maar ruimte in en je kan eventueel het overzicht kwijt raken.

De veiligheid

Net als voor je website is het hier ook belangrijk dat je de database zo veilig mogelijk houdt.Je moet hiervoor dus een sterk wachtwoord instellen voor zowel je database als de bijbehorende user.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of een van de chat medewerkers aanwezig is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.