Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Authenticiteit tonen op je website

Authenticiteit tonen op je website
MijnHostingPartner

Authenticiteit tonen op je website

Wanneer mensen jouw website bezoeken, willen ze weten dat ze te maken hebben met een betrouwbaar bedrijf en/of betrouwbare informatie. Authenticiteit is daarom een belangrijk aspect van elke website. Het tonen van authenticiteit kan bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen van bezoekers en potentiële klanten. En is raadmaan om de nodige aandacht aan te besteden, om ervoor te zorgen dat het vertrouwen wat bezoekers in je stellen ook terecht is. 

In deze blog post delen we enkele tips om authenticiteit op je website te tonen en op de voorgrond te zetten. 

Toon echte afbeeldingen en video's

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om authenticiteit op je website te tonen is door gebruik te maken van eigen afbeeldingen en video's die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf of product en die echt zijn genomen. Vermijd het gebruik van stockfoto's die er nep of onpersoonlijk uitzien. Door echte afbeeldingen en video's te gebruiken, kunnen bezoekers zien wat jouw bedrijf doet en krijgen ze een beter beeld van jouw product of dienst. Dit geldt ook voor blogwebsites en andere informelere websites, eigen foto’s en video’s dragen bij aan het vaststellen van kennis en vertrouwen. 

Gebruik klantbeoordelingen

Laat klantbeoordelingen zien op je website om aan te tonen dat mensen echt jouw product of dienst hebben gebruikt en tevreden zijn met wat ze hebben gekregen. Klantbeoordelingen kunnen helpen om het vertrouwen van bezoekers te vergroten en kunnen bijdragen aan het vergroten van de geloofwaardigheid van jouw bedrijf. Dit kan via een externe dienst geregeld worden, zoals wij bijvoorbeeld Kiyoh voornamelijk gebruiken, maar kan ook de vorm aannemen van testimonials die je zelf van klanten op je website zet. Dit kan op een aparte landingspagina worden gezet. Of juist prominent op je homepagina om het meeste aandacht te trekken. 

Plaats een over ons pagina

Maak een over ons pagina aan waarin je de geschiedenis van je bedrijf vertelt, wie er werkt en wat de doelstellingen zijn. Dit toont aan dat je een echt bedrijf bent met echte mensen. Mensen zijn vaak geïnteresseerd in de mensen achter een bedrijf en willen graag weten wie ze kunnen contacteren als er vragen zijn. Dit geeft ook een persoonlijkere connectie die vaak mist bij menig andere websites. 

Plaats contactgegevens

Plaats duidelijke contactgegevens op je website, zoals een telefoonnummer en e-mailadres, zodat mensen weten dat ze contact kunnen opnemen als ze vragen hebben. Het tonen van contactgegevens kan bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen van bezoekers en kan laten zien dat jouw bedrijf openstaat voor communicatie. Chatten is ook een populaire manier om te communiceren met mensen, en kan je gebruiken om snel op bezoekers te kunnen antwoorden. Chatten vormt ook een lagere barrière dan een email schrijven of telefoneren. 

Gebruik sociale media

Plaats links naar jouw sociale media accounts op je website, zodat mensen kunnen zien wat je doet en hoe je communiceert met klanten. Social media kan helpen om jouw bedrijf meer persoonlijkheid te geven en kan bijdragen aan het vergroten van de authenticiteit. En het kan ook helpen om meer bezoekers te trekken naar jouw website toe. Wat een positieve groei kan laten geven aan jouw klanten. 

Gebruik eerlijke taal

Vermijd het gebruik van jargon en overdreven claims. Gebruik in plaats daarvan duidelijke, begrijpelijke taal om jouw producten en diensten te beschrijven. Eerlijke taal kan bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen van bezoekers en kan laten zien dat jouw bedrijf transparant en eerlijk is. 

Zorg voor een veilige website

Zorg ervoor dat jouw website veilig is door het gebruik van HTTPS en het plaatsen van beveiligingsbadges. HTTPS zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de bezoeker, wat belangrijk is bij het verwerken van persoonlijke gegevens en het afhandelen van transacties. Beveiligingsbadges, zoals het bekende groene slotje in de adresbalk, tonen aan dat jouw website veilig is en kunnen bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen van bezoekers. HTTPS of SSL certificaten zijn er in een aantal smaken te installeren bij MijnHostingPartner.nl, de keuze is te maken uit een van de betaalde SSL certificaten, waarin wij dit voor je uit handen nemen en installeren. En er is ook een gratis SSL Certificaat van Lets Encrypt te installeren. De installatie en werking hiervan valt dan onder de eigen verantwoordelijkheid. 

Het tonen van authenticiteit op jouw website kan bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen van bezoekers en potentiële klanten. Door echte afbeeldingen en video's te gebruiken, klantbeoordelingen te tonen, een over ons pagina te plaatsen, contactgegevens te vermelden, sociale media te gebruiken, eerlijke taal te gebruiken en te zorgen voor een veilige website, kun je laten zien dat jouw bedrijf betrouwbaar en authentiek is. En hierdoor het beste halen uit jouw website. Begin nu ook met jouw project en kies als partner MijnHostingPartner.nl!