Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Affiliate partners worden van Coolblue en Bol

Affiliate partners worden van Coolblue en Bol
MijnHostingPartner

Affiliate partners worden van Coolblue en Bol

Een website monetiseren kan op een hoop verschillende manieren, de meest gebruikelijke methode is om te adverteren met een advertentienetwerk zoals Google AdSense. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken met affiliate links. Waar een aankoop via jouw unieke link een percentage tegenover staat. De twee partijen die hierbij groot zijn in Nederland voor Nederlandstalige websites zijn Coolblue en Bol.com. Hier is een introductie voor deze twee programma’s en hoe je hier lid van kan worden met jouw website. 

Affiliate links zijn een middel om geld te verdienen met een website hosting, vaak heeft dit wel meer vertrouwen in jouw schrijven en aanbeveling te maken dan het simpelweg klikken op een advertentie. Daarom is het vaak iets moeilijker om een website succesvol te maken aan de hand van affiliate links indien er nog geen vaste basis van lezers is opgezet. Of een dergelijk bezoekersaantal wat nodig is om hier een succes van te maken. In dit artikel lichten we het een en ander toe hoe de affiliate programma’s van Bol.com en Coolblue in zijn werk gaan, en hoe je hier lid van kan worden. 

Het aanmelden bij een van de twee, zorg dat je genoeg content en bezoekers al hebt

Er zit bij beide partijen geen harde eis aan bezoeker aantallen in de maand aan vast. Echter is het wel zo dat jouw website afgekeurd kan worden voor biede programma’s. De redenen die hieraan vastzitten zijn vaak niet duidelijk. En kunnen soms frustrerend werken. Het is daarom vaak raadzaam om te zorgen dat jouw maandelijks aantal bezoekers op een bepaald niveau zit. Over het algemeen raden we aan om hier pas lid van te worden indien je meer dan 1500 bezoekers in de maand hebt op je website. Dit zorgt ervoor dat je een solide baseline hebt. En daadwerkelijk kunt gaan bijhouden hoeveel mensen er doorklikken naar de webshops. 

Dit bereik je door meer te schrijven, meer te promoten en nog een aantal andere tips die we eerder hebben geschreven in onze eerdere blog posts. Zie bijvoorbeeld: 

Waar iedereen in geïnteresseerd is, de commissie percentages

De commissie percentages is het daadwerkelijke bedrag wat bijgeschreven wordt in op jouw bankrekening en vaak eerst een tegoed. Dit is natuurlijk voor iedereen die een website wil monetiseren interresant. Wat er daadwerkelijk aan maandelijkse inkomsten mogelijk zijn. De commissie percentages zitten niet altijd op dezelfde hoogte voor elk product. Bij Bol.com verschilt het bijvoorbeeld of je een boek verkoopt, of een televisie. De hoogste commissie die mogelijk is bij bol.com is bijvoorbeeld 8% voor de baby artikelen en schoenen. Voor witgoed en computerhardware zijn er commisie percentages van 3%. Het is dus afhankelijk van jouw website en welke producten je aanbeveelt hoeveel commisie hier tegenover staat.

Coolblue heeft onlangs zijn commissie waarden op de schop gegooid en heeft nu in de hoofdregel een commissie percentage van 2%. Dit is dus minder dan bij Bol.com. Er zitten hier echter nog wat kleine lettertjes omheen die bepalen hoe hoog de commissie is. Dit noemen ze de touchpoints die nodig zijn voor een verkoop. En dienen ervoor te zorgen dat er in plaats van 1 zwart wit commissie model is, er voor gezorgd kan worden dat er uiteindelijk meer verkopen kans maken op commissie. 

Lid worden van het programma

Om lid te worden van beide programma’s is een mail te versturen met jouw motivatie om partner te worden. Hier dien je dan het een en ander te vertellen over je website, en waar deze voor staat. En voor welke categorien je kans probeert te maken. Ook wordt gekeken naar je maandelijkse bezoekers en jouw aanwezigheid binnen de zoekmachines. Op basis daarvan wordt bepaald of jouw website interresant is om aan te melden. Logischerwijs zijn websites over illegale onderwerpen of gevoelige topics niet interresant hiervoor. Als ook websites die alleen maar doelen op cashback of loyalty. En daarnaast dient jouw website ook geheel origineel te zijn met eigen content die duidelijk is om te lezen. 

Na het aanmelden is het een kwestie van wachten op de goedkeuring. Dit duurt vaak enkele dagen tot weken. En hierna kan je banners plaatsen op je website, advertenties en direct linken naar interessante producten of productgroepen. Zodat bezoekers die via jouw website worden geleid naar bol of coolblue, een aankoop maken en vervolgens commissie berekend wordt. 

En dat is alles wat nodig is om hiervoor lid te worden van een van de twee. Coolblue en Bol.com zijn op dit moment nog het interessants om lid van te worden voor een Nederlandse website. Aangezien het bekende namen zijn en een groot deel ook al eerder klant zijn geweest bij een van de twee. Amazon is sinds kort ook beschikbaar in Nederland, maar loopt echter nu nog ver achter bij Coolblue en Bol.com. Dit kan in de toekomst natuurlijk echter veranderen.