Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Afbeeldingen voor je website

Afbeeldingen voor je website
MijnHostingPartner

Afbeeldingen voor je website

Afbeeldingen voor je website

Wanneer je een website maakt dan worden hier vrijwel altijd ook afbeeldingen bij gezet. Dit is belangrijk voor het leesgemak van de gebruikers. Je kan ook makkelijk een punt duidelijk maken aangezien een plaatje meer zegt dan 1000 woorden! Maar waar haal je alle afbeeldingen vandaan? Je kan niet zomaar overal plaatjes van kopiëren en gebruiken. Je hebt namelijk nog zoiets als copyright rechten. Het is ook niet raadzaam om plaatjes te gebruiken die elders gehost worden, dit kost namelijk bandbreedte van de hosting . Dat wordt meestal niet in dank afgenomen. Er zijn een aantal leuke verhalen van populaire nieuwssites die een afbeelding van iemand anders gebruikte. De oplossing van de andere partij was om de afbeelding te vervangen met een ongepaste versie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Plaatjes van Producten

Als je opzoek bent naar plaatjes dan heb je wel een aantal opties. Voor webshops is het een idee om van je producten foto’s te laten maken. Dit kan je zelf doen als je een beetje redelijk bent in fotograferen. De waarheid is echter dat dit er vaak minder uit ziet dan als je dit een professional laat doen. Er zijn zat fotografen die je kunnen helpen om kwaliteit foto’s te maken. Er hosten er ook een hoop bij MijnHostingPartner.nl als webhost met hun prachtige portfolio websites!

In je sociale netwerk kan je ook altijd wel een amateur fotograaf vinden die het bereid is om voor een lager bedrag de foto’s van je webshop te maken. Zo kan je de kosten drukken.

Gratis plaatjes

Voor plaatjes van je website is het voornaamste doel om aandacht te trekken en het wat leuker maken om naar te kijken. Het is makkelijk om als je het over een bepaald onderwerp hebt zoals een bos om hier een afbeelding van te hebben. Je hebt hier een aantal betaalde opties voor maar ook gratis opties. Een voorbeeld hiervan is pexels.com. Hier heb je een grote collectie aan afbeeldingen die je kan gebruiken en is ons plaatje dit keer ook vandaan.

Andere optie is flickr waar je een hoop afbeeldingen kan vinden. Die zijn echter vaak wel auteursrechtelijk beschermd. Je kan daarom zoeken op flickr met de tag “Commercial Use Allowed”. Zo heb je plaatjes die je wel mag gebruiken voor je website of blog.

Laatste optie is het publieke domein archief of https://publicdomainarchive.com/ dit is een website waar je foto’s kan krijgen die vrij zijn om te gebruiken.