Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen optimaliseren
MijnHostingPartner

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen optimaliseren

Het is een fout die veel mensen maken met het starten van een website. Je houdt rekening met je content en zorgt er voor dat je website zo goed mogelijk gevonden kan worden. Maar heb je ook gedacht aan het optimaliseren van afbeeldingen? Dit is namelijk een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat je website pagina’s snel laden. Het heeft direct invloed op de laadtijd van jouw website. Het is natuurlijk begrijpelijk dat je de mooiste plaatjes wilt hebben op jouw hosting maar het is wel verstandig om niet 10 plaatjes van elk 3 MB neer te zetten. Daarnaast komt er ook meer bij kijken dan alleen kwaliteit van je afbeeldingen. Het kan namelijk ook een belangrijke tool zijn om je website beter in zoekmachines zoals Google te laten scoren. Laten we de punten langsgaan waar je rekening mee kan houden!

Comprimeren van je afbeeldingen

Een techniek om er goed voor te zorgen dat jouw afbeeldingen niet onnodig groot zijn is om ze te comprimeren. Dit kan op twee manieren gezien worden. Met het opvragen van de afbeeldingen op de website en lokaal er al voor zorgen dat je afbeeldingen niet te groot zijn. Het optimaliseren op je website kan je doen met statische en dynamische compressie onder websites in het control panel. En daarnaast is het een goed idee om GZIP te activeren, dit scheelt enorm in de laadtijd op je hosting.

Bestanden al vooraf verkleinen kan op een heleboel verschillende manieren. Een daarvan is gebruikmaken van een online tool zoals tinypng. Ook heeft Google zelf hier een tool voor ontwikkeld om jpeg afbeeldingen te verkleinen genaamd Guetzli. Denk tevens aan de bekende afbeelding bewerkers zoals Photoshop en Gimp om hetzelfde te kunnen bereiken.

Alt tags

Je bent er vast wel bekend mee met het benamen van je afbeeldingen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je namen die je meegeeft logisch zijn en niet vol staan met sleutelwoord plugs. Verwerk het product naam in je alt tag en zorg ervoor dat je er geen spaties of vreemde tekens inzet. Dit wordt vaak ook afgevangen door onze firewall als bescherming voor jouw webhosting of zorgt voor 404 meldingen die negatief zijn voor je laadtijd en ranking in zoekmachines. En tot slot maak er geen ellenlange namen van. Dit kan namelijk ook negatief effect hebben.