Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

6 tips voor nieuwe bloggers

6 tips voor nieuwe bloggers
MijnHostingPartner

6 tips voor nieuwe bloggers

Blog websites zijn een creatieve manier om je werk of content te delen, voor bedrijven zijn blogs belangrijk en voor andere doeleinden. Met een blog kan je mensen trekken naar je producten of naar je website om advertenties te tonen of aanbiedingen. Hier zijn 6 tips voor nieuwe bloggers. 

Met een blog website kan je informatie delen op een interactieve manier, het schrijven van content is een belangrijke manier om je website authoriteit te geven. En natuurlijk om bezoekers vast te pakken voor verdere actie. Met het beginnen van een blog kan je veel vragen hebben. In deze blog post van MijnHostingPartner.nl geven we je deze tips zodat ook jij snel een blog kan beginnen!

Het starten van een blog, waar begin je mee? 

Een blog gaan beginnen is een goede manier om publiek te trekken naar jouw product of website. De keuze die je hebt voor het starten van een blog zijn er meer dan 1. Met het beginnen van een blog begin je natuurlijk met een hosting pakket. Een hosting pakket vormt de basis van je blog website. Bij MijnHostingPartner.nl vormen we jouw partner voor je blog. Kies voor een blog voor een SSD pakket of Managed WordPress hosting Pakket om het optimale te halen uit de hosting. Een SSD pakket of Managed WordPress hosting pakket zorgt ervoor dat jouw website niet alleen razendsnel is op alle apparaten, maar ook voor de stabiliteit van een website. Met onze uptime van 99,9 % procent is jouw website altijd bereikbaar voor mensen die graag jouw blog willen lezen. 

Met een lage drempel qua kosten heb je al voor minder dan een week boodschappen al een SSD hosting pakket. En is dus voor vrijwel iedereen bereikbaar om te beginnen. Ook als je al een bestaande website of blog hebt kunnen we die met onze gratis verhuisservice snel online brengen op onze hosting.

Wat is een Content Management Systeem? 

Een Content Management Systeem vormt de ruggengraat van je jouw blog. Met een Content Management Systeem is het gemakkelijker dan ooit om een blog te beginnen en te onderhouden. Populaire Content Management Systemen zoals WordPress, Joomla of Umbraco hosting maken het gemakkelijk en snel om blog posts te tikken en te publiceren. Maar maken het ook eenvoudig om het uiterlijk van jouw website aan te passen en te publiceren met thema’s en plugins.

Vele Content Managent Systemen zijn in een handomdraai te installeren met behulp van ons Control panel. In de web app gallery is het een kwestie van het gewenste Content Management Systeem selecteren en installeren met een paar drukken op de knop. En als je hier niet uitkomt hebben we met onze kennisbank meer dan voldoende artikelen beschikbaar om je stap voor stap te begeleiden met het installeren van jouw CMS. 

En mocht je nog een vraag hebben, dan staan onze collega’s in de online chat klaar om je er zo doorheen te lozen. 

Hoe publiceer je jouw eerste post? 

Het publiceren van een eerste blog post kan spanned zijn. Je brengt namelijk een zelf geschreven artikel online waar je hard aan hebt gewerkt. Hoe wordt het ontvangen? En vinden mensen je blog wel interessant? Dat zijn vragen die we helaas niet voor je kunnen beantwoorden. Maar we kunnen je wel tips en trucs geven die je kan gebruiken bij het schrijven van jouw eerste blog post. In ons eigen blog delen we meerdere keren per week interessant nieuws en tips om je hierin te laten slagen. 

Schrijf berichten waar mensen wat aan hebben, maak het interessant en visueel aantrekkelijk en deel dit op social media. Het schrijven van content waar mensen wat aan hebben kan gebruikmaken van informatie, nieuws of handige tips. 

Hoe structureer je jouw blog posts? 

De structuur van een blog post is belangrijk. Dit helpt niet alleen met de leeservaring van bezoekers, maar ook zoekmachines die jouw content willen weergeven in zoekresultaten. Een goed gestructureerde blog post met een goede titel is belangrijk voor het succes van jouw blog. De titel dient pakkend te zijn en niet te lang. Zorg er ook voor dat je blog posts correct gebruikmaken van koppen en de technische kant goed zit. 

Dit kan met Content Management Systemen al veel voor je geregeld worden. Echter is het wel belangrijk dat je weet wat er op de achtergrond gebeurd. Doe je huiswerk naar de laatste standaarden die zoekmachines aanraden. Schrijf geen blog posts onder de 250 woorden, en stop moeite in het schrijven van je blogs. 

Het in kaart brengen van jouw website

Om jouw website in kaart te brengen dien je bij de eerste stap ook een domeinnaam te registreren. Een domeinnaam is zoals wij hiervoor MijnHostingPartner.nl hebben. Een domeinnaam dient vertrouwen uit te stralen en gemakkelijk onthouden te kunnen worden. Maak hem dus niet te lang, gebruik geen dubieuze termen en hou het professioneel.

Verder is het belangrijk om een sitemap aan te maken en deze te melden in Google Search Console. En onderzoek te doen naar de diverse Social media kanalen die jouw doelgroep gebruikt, en hier vervolgens lid van te worden om jouw nieuwe content te delen met die doelgroep. 

Het bijhouden van de acties van bezoekers

Als laatste tip die meegegeven kan worden is het belangrijk om bij te houden wat gebruikers doen op jouw website. Dit kan ook op een groot aantal verschillende manieren. De meest bekende is Google Analytics. Dit kan echter voor beginners best lastig zijn om hier de bomen door het bos mee te zien. Daarom hebben we ook hiervoor een artikel geschreven die je verder helpt daarbij. 

Ook is het mogelijk om in te zien hoe je gebruikers met jouw website omgaan via Microsoft Clarity. Hier kan je ook zien aan de hand van sessie playback en heatmaps waar je gebruikers klikken en lezen. 

Beide tools zijn gemakkelijk te installeren binnen WordPress en andere Content management Systemen door het plaatsen van een stukje code in de header van je website. Of aan de hand van een plugin die het makkelijker voor je maakt. 

We hopen dat je ook jouw blog gaat beginnen, en natuurlijk dat je ons als partner uitkiest hiervoor! Nog vragen over het starten van een blog? Kom op de chat.