Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress update 6 2 2

WordPress update 6 2 2
MijnHostingPartner

WordPress update 6 2 2

Met de laatste WordPress update zijn er weer een aantal zaken verbeterd en zijn er weer beveiligingsupdates hierin verwerkt. Zoals elke WordPress update raden we aan om deze tijdig te installeren. Laten we de laatste update in deze blog post behandelen, en wat hierin nieuw is gelanceerd. 

Voor elke WordPress update, maak een backup van zowel de database als bestanden

WordPress slaat al zijn inhoud op in een database. Het is dus belangrijk om een backup van de database te maken. Dit kan worden gedaan via het controlepaneel binnen MijnHostingPartner.nl of met behulp van een tool zoals PHPMyAdmin. Log in op je hosting account en zoek naar een optie om toegang te krijgen tot de database, dit zit onder het control panel -> MySQL -> Database tools -> backup. Maak een backup van de database en download het .sql-bestand of zip bestand naar je computer.

Naast de database moet je ook een backup maken van alle bestanden van je WordPress-installatie. Dit omvat themabestanden, plug-in bestanden, mediabestanden en je wp-config.php-bestand. Je kunt hiervoor een FTP-client zoals FileZilla gebruiken om verbinding te maken met je hostingaccount en de bestanden te downloaden naar je computer. Zorg ervoor dat je alle bestanden in de WordPress-installatiemap opslaat. Ze zijn ook eerst te zippen vanuit het control panel, om ze hierna gelijk te downloaden. Denk erom dat je de zip hierna verwijderd of verplaatst naar een folder boven de wwwroot. Anders is de complete site namelijk te downloaden door derden via het internet. 

Beveiligingsupdate van WordPress 6.2.2

Aangezien dit een beveiligingsupdate omvat is dit van essentieel belang dat je de website bijwerkt naar de laatste versie, er zat namelijk een beveiligingslek in de Core van WordPress zelf. Waardoor thema’s een beveiligingslek konden gebruiken om shortcode te injecteren. Zie hieronder voor de volledige melding van WordPress zelf: 

WordPress update 6 2 2

WordPress als open source project is sterk afhankelijk van beveiligingsupdates, en is daarom van groot belang om bijgewerkt te houden. Als je dit niet op peil houdt dan loopt jouw website groot gevaar om misbruikt te worden of gekaapt. Dit kan naast het verlies van jaren aan werk ervoor zorgen, dat jouw merk schade hieraan oploopt. Naast het up to date houden van WordPress zelf is het ook van groot belang dat je enige geïnstalleerde plug-ins bijgewerkt houdt, en tevens je gebruikte thema. Plan dus op een regelmatige basis in dat je niet alleen een backup maakt van je website en database. Maar ook de nodige updates installeert. We raden aan om dit minimaal maandelijks voor jezelf in te plannen. Met een kwartiertje werk kan je jouw website veilig en stabiel houden. 

Algemene wijzigingen in de werking van WordPress en de site editor

WordPress is volop bezig om zijn gehele site editor verder te ontwikkelen en uit te pakken, dit is tot nu toe nog voornamelijk gefocust op hun eigen thema’s. Maar is ook van plan om verder uitgerold te worden naar meerdere thema’s die blokken ondersteunen. De grootste veranderingen hierin zijn in de laatste update gefocust op de algemene werking van de site editor, en de blokken en tools die beschikbaar zijn. Zo zijn er meerdere kant en klare modules bijgekomen, waardoor je bijvoorbeeld de header en footer op een directe wijze erin kunt zetten. Verder is in de editor zelf de bibliotheek van OpenVerse geïntegreerd om gemakkelijke toegang te bieden aan Open Source afbeeldingen. Iets waar menig website eigenaar altijd wel naar opzoek is. 

Verder is het menu wat je terugziet in de editor van elke post en pagina gewijzigd, dit om het meer gestroomlijnd te maken en bepaalde functionaliteit meer naar de voorgrond te brengen. Het overzicht van je pagina of post is ook helderder neergezet, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt en de koppen en elementen terugziet. Alsook het woordenaantal gelijk in kunt zien van je post of pagina. Al deze wijzigingen en verbeteringen moeten ervoor zorgen dat je jouw creatieve geest de gang kunt laten gaan in het maken van content, en minder hoeft na te denken over het technische aspect. Waar veel gebruikers van de oude garde nog bijvoorbeeld met de kale HTML werken voor het maken van de post of pagina, is dit tegenwoordig vaak niet meer het geval. En wordt de editor gebruikt om volop te werken aan de website. Enkel voor kleine aanpassingen zoals het correct zetten van een link of alt tekst zal je nog de HTML in dienen te duiken, vrijwel alles is nu met de blok editor kant en klaar voor je neergezet. Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen om te werken aan de website. 

Installeer dus nu de laatste WordPress versie om up to date te blijven met je website, en controleer ook gelijk de PHP versie van je website. Met de laatste PHP versie blijft je ook de beste resultaten behalen met deze update van WordPress.