Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuw voor WordPress websites - Patterns

Nieuw voor WordPress websites - Patterns
MijnHostingPartner

Nieuw voor WordPress websites - Patterns

WordPress design staat niet stil, en in de laatste tijd is er een hoop veranderd met betrekking tot het opbouwen van een WordPress. Met de block editor op de front end kan er gemakkelijk een website op een visuele manier bewerkt worden zonder dat hier een aparte editor voor hoeft geïnstalleerd te worden. Met deze functionaliteit wordt er natuurlijk gekeken naar website makers zoals Wix en Squarespace die marktaandeel van WordPress in beslag nemen. Met de  nieuwe full site editor is het nu ook mogelijk om bestaande Patterns te gebruiken, of al gemaakte Patterns te downloaden en gebruiken. Laten we in deze blog post een kijkje nemen hoe dit in zijn werk gaat. 

WordPress Patterns wat zijn het?

WordPress Patterns zijn patronen die gebruikt kunnen worden op jouw website, het zijn geen complete Thema’s of plug-ins,  maar het zijn hapklare brokken die je kan gaan gebruiken op jouw website met de nieuwe editor.  Met simpelweg knippen en plakken kan je een patroon zo gebruiken in jouw website. Ook zonder de visuele editor te gaan gebruiken, maar gewoon via de reguliere editor. Hieronder volgt nog een nadere beschrijving hoe dit in zijn werk gaat. 

De Patterns worden bijgehouden en goedgekeurd voordat ze in de bibliotheek verschijnen, zo ben je wat meer verzekerd in een veilige manier van werken. En wordt hier enige controle op uitgeoefend zodat er geen narigheid in verwerkt wordt. Er zijn een hoop verschillende Patterns al beschikbaar, en deze lijst zal dit jaar fors groeien is de verwachting.

WordPress Patterns gaan gebruiken in jouw WordPress website

Het is kind eenvoudig om de nieuwe Patterns te gaan gebruiken in jouw WordPress website, ga simpelweg naar de volgende openbare bibliotheek: 

https://wordpress.org/patterns/

En zoek naar een Patroon of blader rustig op je gemakje om te vinden wat je nodig hebt. Als je dit hebt gevonden kan je even erop klikken en vervolgens de optie selecteren om de Patroon te kopiëren, dit doe je door op de blauwe knop Copy Pattern te drukken. Hierna ga je naar een post of pagina op je bestaande WordPress website, open je even een nieuw blok en plak je hem er even in. Dit kan met CTRL + V of je selecteert het even in het muismenu. 

Nieuw voor WordPress websites - Patterns

Het is daarna nog even een kwestie van de Patterns bewerken naar voorkeur, voer dus zoals je ook gewend bent van WordPress de gegevens aan zoals je normaal ook doet. En vervang de plaatjes waar nodig met jouw logo’s en afbeeldingen. Zo kan je de Pattern in een handomdraai op jouw website hebben zonder poespas. En heb je gelijk iets klaar waar je anders een saai blok voor hebt, of zelf een poos mee bezig bent om naar je zin te krijgen. Patterns zijn dus een uitkomst voor iedereen die snel en eenvoudig zijn website er mooi uit willen hebben zien. En dat allemaal zonder maar 1 regel code te tikken. Ideaal voor iedereen die dus gauw aan de slag wilt met zijn WordPress website op een visuele manier.

WordPress Patterns gaan maken en delen met anderen

Het mooie van WordPress Patterns is dat ze ook gedeeld kunnen worden, er zijn nu nog maar een select aantal designers die dit doen. Maar op een later stadium gaat dit open gezet worden. En doormiddel van een stem systeem worden de meest populaire dan naar boven gehaald. In de loop van tijd zal er vast wel het een en ander gewijzigd worden aan Patterns. Maar omdat dit een nieuwe lancering is moet dit nog even uit de boom worden gekeken. 

Om zelf ook WordPress Patterns te gaan maken kan je jezelf aanmelden via dezelfde website. E zijn hierna ook te delen in de bibliotheek na goedkeuring. Zo kan je dus bijdragen aan deze bibliotheek en jouw werk op de voorgrond krijgen. 

Nieuw voor WordPress websites - Patterns

WordPress hosten bij MijnHostingPartner.nl

WordPress kan gehost worden bij MijnHostingPartner.nl in onze SSD pakketten, en natuurlijk in onze Managed WordPress hosting pakketten. Met beide pakketten beschik je over een betrouwbaar pakket waarmee jouw website kan groeien. In het Managed WordPress hosting pakket nemen wij wat meer technische zaken voor je uit handen, zodat jij de focus kunt leggen op het maken van content voor je WordPress website.

Met een regulier SSD hosting pakket beschik je ook over een voordelig en goed hosting pakket voor een WordPress website, we raden dan aan om je voordeel te doen met een MariaDB database die je kan aanmaken voor je website. Hieruit haal je ontzettend goede performance uit een WordPress website.

Begin dus direct vandaag met het gebruiken van Patterns voor jouw WordPress website, met de hosting van MijnHostingPartner.nl.