Webhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nl

NET 6 nu beschikbaar

NET 6 nu beschikbaar
MijnHostingPartner

NET 6 nu beschikbaar

Microsoft heeft deze week .NET 6 uitgebracht, dit stabiele, snelle en veelzijdige framework kan gebruikt worden voor elke applicatie op elk apparaat. En bij MijnHostingPartner.nl nu te gebruiken voor al jouw web ontwikkeling benodigdheden. Laten we bekijken wat .NET 6 speciaal maakt en hoe dit te gebruiken is voor jouw volgende project.

Met .NET 6 kan je ervan uitgaan dat jouw volgende project of website minimaal 3 jaar lang ondersteund kan worden en dus kan blijven draaien zonder ingrijpende acties. .NET 6 is namelijk LTS of long term support en wordt dus langer ondersteund dan een korte beta update. Met onze .NET 6 hosting vereisen wij stabiliteit om dit ook te kunnen bieden aan jouw als klant. Daarom zijn we enthousiast om de volgende .NET versie te ondersteunen voor jouw volgende project.

Nieuwe functionaliteit en updates aan .NET 6

Net zoals in eerdere versies is er weer een hoop veranderd, op de schop gegooid en verbeterd aan .NET 6. Laten we deze hieronder even behandelen. 

 • Hot Reload, het is nu mogelijk om wijzigingen in Razor, C# en CSS bron bestanden toe te passen zonder de app opnieuw te builden of herstarten.
 • Minimale APIs, het maken van een nieuwe ASP.NET Core app is maar een paar regels code met C# en simplified hosting model.
 • Asynch streaming: Asynchronously stream data van je server zonder dat het nodig is om te bufferen. 
 • IAsynchDisposable: Ondersteuning hiervoor op componenten en controllers. 
 • Bootstrap 5.1,  .NET 6 komt nu ook met Bootstrap 5.1 om ervoor te zorgen dat je van de laatste design gebruik kunt maken op je website. 
 • Null-state analyse, dit is nu per default aan op alle ASP.NET Core templates. 
 • CSS isolatie voor pagina’s en views,  Scope CSS styles naar specifieke pagina’s of views met gebruik van .cshtml.css bestanden. 
 • Javascript modules, Plaats gerelateerde Javascript modules naast pagina’s, views en componenten met gebruik van .cshtml.js en .razor.js bestanden. 
 • Blazor verbeteringen, vele onderdelen aan Blazor zijn verbeterd en op de schop genomen. Applicaties hierin gemaakt zijn veelzijdiger en sneller dan ooit.

Doorgroeien met .NET 6

.NET 6 is er klaar voor om serieuze projecten mee te gaan starten, met zijn vele verbeteringen en vooral nog snellere performance is het de optie voor jouw volgend project. Met een hoop verschillende soorten code talen en manieren die gebruikt kunnen worden in het Framework is het een veelzijdige manier om een website te maken. Of je nu werkt met vertrouwde tools zoals Javascript, of verder gaat met Razor en Blazor om jouw doelen te bereiken. Het interessante aan de nieuwe methoden is vaak dat hier sneller en efficiënter mee gewerkt kan worden en een hoop onderdelen hiervan naadloos samenwerken met de laatste internet browsers.

Zo kunnen er bijzonder gelikte websites mee neergezet worden die functionaliteit kunnen bieden die bijvoorbeeld PHP niet kan. Zoals het direct tonen van serververzoeken en directe acties. Webpagina’s hoeven hierdoor niet herladen te worden om informatie te tonen. Een mega groot voordeel wat voorheen wel te bereiken was met bijvoorbeeld Ajax en JavaScript. Maar niet op dezelfde schaal zo eenvoudig was om te implementeren. Zo maak je de beste websites die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende apparaten en doeleinden. v

Integratie in Umbraco en NopCommerce

Natuurlijk zullen Umbraco en NopCommerce ook .NET 6 gaan integreren in hun Content Management Systemen, dit zal ervoor zorgen dat er ook gebruik gemaakt kan worden van de laatste mogelijkheden in de populaire content management systemen. Wanneer exact dit beschikbaar is nog niet bekend, wanneer dit wel uitkomt dan zullen we hier natuurlijk wat van laten weten in onze blog posts. Umbraco en NopCommerce blijven de populairste Content Management Systemen gemaakt in .NET, en zijn met onze .NET 6 Hosting pakketten uiteraard te draaien. Kijk nu bij onze pakketen om voor jouw de keuze te maken!