Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Microsoft en Facebook nieuwe onderzeese datalijn

Microsoft en Facebook nieuwe onderzeese datalijn
MijnHostingPartner

Microsoft en Facebook nieuwe onderzeese datalijn

Microsoft en Facebook nieuwe onderzeese datalijn

Goed nieuws voor mensen in zuid Europa en Amerika, Microsoft en Facebook hebben samen een nieuwe datalijn aangelegd tussen de twee punten.  Dit geeft veel voordelen voor de connectiviteit voor de gehele wereld. De kabel die als naam Marea heeft gekregen gaat vanaf Virginia Beach in Virginia, Amerika naar Bilbao, Spanje en verbind de twee punten. De lengte van de onderzeese kabel is afgerond 6450 km en ligt deels begraven langs de kust en voor een deel gewoon op de zeebodem tot wel een diepte van 3350 meter.

Het is de eerste keer dat een lijn vanuit Amerika direct verbinding legt met zuid Europa. Dit doen ze om de connectiviteit te verbeteren van alle online diensten zoals cloud en communicatie. Zo kan je bijvoorbeeld met Marea 71 miljoen High-Definition video’s tegelijk kijken over de kabel. Hij kan in totaal 160 terabit aan data per seconde doorstromen. Dat is vergelijkbaar met het gemiddelde modem thuis maar dan 16 miljoen keer zo snel. Deze snelheid is volgens Facebook en Microsoft ook noodzakelijk voor de huidige vraag aan dataverbruik en de toekomsteisen.

Mensen en organisaties die vertrouwen en bouwen op een internetverbinding, MijnHostingPartner.nl draagt hierbij ook zijn steentje bij door een groot aantal Nederlandse en buitenlandse websites te voorzien van email hosting en hosting. Door onze stabiele dienstverlening en onze dichte bron bij het internetknooppunt zoals hij in Amsterdam zit kunnen wij altijd en overal een goede dienstverlening bieden. Het internetknooppunt wat nu in Spanje helpt hier ook bij voor het buitenland!

Ontstaan van de kabel

Het idee en het in gang zetten van de kabel Marea kwam door de orkaan Sandy die in 2012 de oost kust van de VS trof. Deze orkaan legde veel zaken plat aan de infrastructuur zoals water en licht. Maar ook internet werd hierdoor getroffen.  Mensen die hun familie wouden laten weten dat ze in orde waren konden dit niet even snel via Social media laten weten. Facebook heeft al bij meerdere rampen voor zowel natuur als aanslagen het “All ok” melding actief gemaakt voor getroffen mensen. Dit zorgt voor een snelle feedback of alles in orde is. Microsoft en Facebook troffen elkaar steeds bij meerdere evenementen waarbij ze ideeën bij elkaar opdeden. Dit leidde uiteindelijk tot de Marea lijn.