Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

MariaDB is nu beschikbaar

MariaDB is nu beschikbaar
MijnHostingPartner

MariaDB is nu beschikbaar

De langverwachte update maakt het mogelijk om nu ook MariaDB databases aan te maken. Dit geld voor iedereen met een SSD pakket.  Mocht je dit dus niet beschikbaar hebben in je klantenpanel dan is een upgrade dus te overwegen. 

MariaDB is de echte open source database in vergelijking met MySQL. En is door de medeontwikkelaars van MySQL opgezet na de overname van Oracle. Indien je de volledige geschiedenis hierachter wilt lezen dan kan je dit doen via onze eerdere blog post: 

In deze blog post gaan we behandelen hoe de databases nu te gebruiken zijn en hoe jij hier je voordeel uit kan halen. Het werkt gemakkelijk en snel en kan eigenlijk hetzelfde worden beschouwd als MySQL. Er kan een connectie mee worden gemaakt via de database manager om hier verschillende taken mee te verrichten.

MariaDB, waar kan je dit voor gebruiken? 

MariaDB is te gebruiken voor een hoop Content Management Systemen en code talen. Het is te gebruiken in ASP.NET met C#, binnen PHP voor WordPress. En voor velen anderen. Websites die gemaakt zijn met behulp van MariaDB zijn sneller dan websites die voor hetzelfde doeleinde MySQL gebruiken. En zijn dus in combinatie met een SSD pakket razendsnel. MariaDB kan gebruikt worden voor het opslaan van jouw website data, zoals de configuraties, jouw klantendata en content. Zo gebruik je voor elke website een MariaDB database!

De connectiestring voor MariaDB ziet er als volgt uit voor C# in ASP.NET: 

Driver={MariaDB ODBC 2.0 Driver};Server=mariadb001.mijnhostingpartner.nl;UID=odbc_user;PWD=odbc_pw;DB=odbc;Port=3306

Oftewel gewoon de MySQL connection string maar dan met een kleine aanpassing in de MariaDB host. 

Ditzelfde kan toegepast worden in programmeer talen zoals PHP, hier zijn ook dezelfde connectoren te gebruiken zoals bijvoorbeeld PDO om verbinding te maken met MariaDB. Dit maakt het dus gemakkelijk om over te stappen naar een volledig open source database. En kan dus door iedereen gemakkelijk toegepast worden. 

WordPress en MariaDB 

WordPress en MariaDB zijn zo gemaakt om samen te werken met een hoop verschillende technologien. Met een aantal Content Management Systemen hoeven er geen extra zaken voor geinstalleerd te worden. WordPress is hier een van. Voer simpelweg een WordPress installatie uit zoals normaal, en voer de database gegevens in voor MariaDB. Dit zorgt ervoor dat je gelijk de WordPress database in MariaDB hebt staan. En verder hier geen wijzigingen voor hoeft aan te brengen. De MariaDB database host is als volgt in te voeren: 

mariadb001.mijnhostingpartner.nl 

Met de gegevens die je aangemaakt hebt voor de database en user. Hierna voltooid de installatie en kan je optimaal gebruikmaken van jouw WordPress website met MariaDB!

Voordelen van MariaDB

De voordelen van MariaDB zijn er dus voornamelijk 2. De eerste is dat dit een ware open source database is, en dat je hier gemakkelijk gebruik van kunt maken voor ieder project. Zodra je gebruikmaakt van WordPress en MariaDB zal je als tweede voordeel ook merken dat jouw website sneller ingeladen word ten opzichte van MySQL. Verscheidende testen tonen aan dat hier een merkzaam verschil in zit. En dus gebruikt kunnen worden om ook hier de snelheidsoptimalisatie voor toe te passen. 

Aangezien het een groot deel van het team was van het team achter MySQL zijn er ook een paar kinderziektes uitgehaald die niet meer gemakkelijk op te lossen waren in een bestaand database platform. MariaDB was dus de kans om het beter te maken dan MySQL en met een frisse start weer op te pakken. Dit maakt het dus de logische keuze voor elk nieuw project waarvoor een MySQL database vereist was. 

MijnHostingPartner.nl is trots op de realisatie van MariaDB en hoopt dat we zulke stappen blijven kunnen maken voor klanten. Het gebruikmaken van de laatste software en technologie is natuurlijk een groot onderdeel van het werken aan een website in je hosting. Daarom zijn we na hard werk trots erop dat MariaDB nu gebruikt kan worden door iedereen die een SSD pakket heeft!