Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

K9 mail wordt opgenomen door Thunderbird

K9 mail wordt opgenomen door Thunderbird
MijnHostingPartner

K9 mail wordt opgenomen door Thunderbird

Er zijn een aantal vaste titanen in de wereld van email applicaties, Outlook en Thunderbird bestaan al een lange tijd in deze wereld. Thunderbird heeft echter nog geen aanwezigheid op de mobiele markt, die Microsoft al wel een poos bedient met zijn Mobiele Microsoft Outlook app. Met het bijwerken van ons Thunderbird artikel in de kennisbank zag ik dat K9 opgenomen nu wordt in de Thunderbird community, om dit verder te gaan ontwikkelen als de mobiele app voor Thunderbird op Android. Een interessante ontwikkeling dus. Laten we dit verder bekijken in deze blog post. 

Thunderbird is al een lange tijd in bedrijf om de open source alternatief te zijn voor email, het is de email client naar keuze voor een hoop particulieren, maar ook bedrijven. Zeker Linux gebruikers die opzoek zijn naar een open source alternatief voor hun email landen vaak op Thunderbird. Omdat ze net als FireFox geheel open source zijn en community ondersteund. De pijlers van Linux zelf ook.

K9 wordt omgetoverd tot Thunderbird voor mobiel 

K9 is op Android voor veel mensen de keuze om hun email in te lezen, ook K9 is geheel open source en door de community ondersteund. Dat maakte de twee bedrijven zich tot elkaar aangetrokken. K9 is ook door MijnHostingPartner.nl ondersteund en hebben we al een lange tijd een  kennisbank artikel voor aangemaakt. Zodat mensen die met een email hosting bij ons aangemaakt het moeiteloos kunnen instellen binnen K9. 

K9 gaat echter om in Thunderbird voor mobiel, en zal met de loop van de tijd geheel vervangen dus worden met Thunderbird. Goed en slecht nieuws dus voor de gebruikers die K9 willen blijven gebruiken zoals hij er nu voorstaat. Maar goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een Thunderbird ervaring op de mobiele apparaten. 

Er is voor een fusie met K9 gekozen om ervoor te zorgen dat er niet het wiel opnieuw uitgevonden hoefde te worden, zo zijn er al een paar jaar aan voorbereidend werk gedaan, en kunnen veel teamleden van Thunderbird gelijk grotere stappen maken dan als ze met een blank canvas dienden te beginnen. Thunderbird waarschuwt aan de mensen die K9 blijft gebruiken dat de User interface drastisch gaat veranderen in de aankomende tijd, en dat zal een proces zijn wat een aantal keer zal voorkomen. Thunderbird moet namelijk zijn jaren aan ervaring in de desktop applicatie gaan toepassen op de mobiele schermen. En zal hier wel het eea aan in gaan experimenteren voordat ze op een definitieve layout stuiten. 

Mobiele applicaties voor email

Er zijn een hoop verschillende opties om mail te beheren op je mobiel, er zijn in ieder geval meer bekende partijen en verschillende apps dan voor de traditionele desktop. Waar er maar een kleine selectie is die al vele jaren bestaan, zijn er voor vooral Android en IOS vele honderden email clients te kiezen. Er zijn echter veel mobiele applicaties die puur en alleen in het leven zijn geroepen om je zoveel mogelijk advertenties voor te schotelen in je mail. Om je zo te overtuigen voor een upgrade uit te voeren. Veel applicaties zijn daardoor niet geschikt om mail op binnen te halen en raden we ook af om verder te gebruiken. 

Er zijn voldoende opties die je kunt gebruiken die uitermate fijn zijn in gebruik, zonder misbruik te maken van je ervaring, of je persoonlijke data. Zelf gebruik ik voor mijn email accounts een mix tussen Gmail op Android en Spark. Die ervoor geschikt zijn om mijn accounts gemakkelijk in te zien en op de hoogte te blijven van enige mail. Ook zijn er makkelijk gehele berichten takken te swipen binnen Spark zeker. Zodat je in een keer een hele conversatie kan archiveren of verwijderen. Zonder dit voor elk individueel bericht te hoeven doen.

We kijken er dus naar uit om te zien wat Thunderbird kan brengen op de mobiele markt, met zijn gedateerde uiterlijk op de desktop zal dit wellicht niet geheel vertaald kunnen worden naar de mobiele applicatie. En zal hier dus om een wat breder publiek aan te spreken ook rekening gehouden dienen te worden met de user interface. Het is echter wel een fijne gedachte met Thunderbird dat alle data verder op je telefoon blijft, en er geen gegevens gedeeld worden met derde partijen. De open source code en privacy bescherming die hierin bekend is zal ook welkom zijn in een mobiele app. 

Kijk jij ook uit om de mobiele Thunderbird een kans te geven zodra hij uitkomt? Of blijf je bij jouw favoriete app? Laat het ons weten op Sociale Media!