Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

FTP, wat is het

FTP, wat is het
MijnHostingPartner

FTP, wat is het

Wanneer je gebruik maakt van onze hosting dan zul je er vast al mee in aanmerking zijn gekomen.In deze blog post behandelen wij FTP, een van de meest gebruikte methoden om bestanden te verplaatsen. Wij gaan in deze blog post uitleggen wat FTP precies is en hoe je het kan gebruiken.

Wat is FTP

FTP staat voor File Transfer Protocol en het is een methode dat gebruikt wordt om bestanden van een client (lokaal) naar een server te sturen.Bij MijnHostingPartner is het zo dat als jij hier gebruik van maakt dat jij je lokale bestanden in je web omgeving kunt plaatsen.


Je kan FTP op verschillende manieren gebruikt worden, je kan dit bijvoorbeeld doen door middel van command lines.Echter zijn er veel makkelijkere methoden om dit te gebruiken, zo kan dit bijvoorbeeld via een FTP programma zoals Filezilla.Je kan dit verder makkelijk instellen zodat jij binnen enkele seconden aan de slag kan.


FTP kun je ook gebruiken om bestanden te downloaden, in de sommige gevallen zal dit zelfs sneller gaan dan over http.Je bent niet alleen beperkt tot kleine bestanden, je kan zelfs grotere bestanden downloaden of uploaden via FTP.Het is ook mogelijk om via FTP mappen en directories aan te maken, zo kun jij gemakkelijk de structuur van jou web omgeving aanpassen naar eigen wens.

De veiligheid van FTP

Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van de verbinding wanneer jij gebruik maakt van FTP.FTP staat er echter wel op bekend dat er wat beveiliging lekken in zitten.
Zo maakt FTP standaard geen gebruik van encryptie echter is het wel mogelijk om gebruik te maken van SFTP.Je kan dit activeren door in Filezilla de versleuteling te zetten op: Vereist expliciet FTP over TLS.Mocht je hierbij een foutmelding krijgen dan is dit nog niet doorgevoerd op de server waar je op zit.

FTP bij MijnHostingPartner.nl

Als jij je bestanden op je hosting wilt plaatsen via FTP dan is dit zeker mogelijk bij ons.Je dient dan eerst in te loggen in het control panel.Vervolgens druk je dan op FTP accounts, hier kun je een nieuw FTP account aanmaken, wanneer je dit aangemaakt hebt kun je een FTP programma zoals Filezilla downloaden.Daarna kun je gebruik maken van de volgende gegevens ftp://ftp.jouDomeinNaam.nl met poort 21.Hierna pas je de logontype aan naar normal en vul je de gegevens in die je in het control panel hebt aangemaakt.Wanneer je dit allemaal gedaan hebt kun je gebruik maken van de FTP verbinding.

Als je verder nog nieuwsgierig bent naar FTP dan kunt u het artikel van Cloudwards doorlezen. 

Indien je verder nog vragen hebt over FTP bij MijnHostingPartner.nl en hoe je het moet gebruiken kun je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Mocht er niemand op de chat aanwezig dan kun je natuurlijk altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.