Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domeinbeheer in het nieuwe klantenpanel

Domeinbeheer in het nieuwe klantenpanel
MijnHostingPartner

Domeinbeheer in het nieuwe klantenpanel

In ons nieuwe klantenpanel wat eraan zit te komen zijn een groot aantal zaken gigantisch op de schop genomen. In het domein en DNS beheer hebben we een paar grote veranderingen. Die gaan we in deze blog post even verder toelichten. 

Met een groot domeinportfolio is het kunnen beheren van de DNS van een domeinnaam een belangrijk item waar je rekening mee dient te houden. Wanneer onze klanten een groot aantal domeinen via het control panel dienden te beheren kregen we hier vaak klachten over dat de snelheid niet goed was en dat je met een groot aantal domeinen het overzicht snel verloor. 

In ons nieuwe klantenpanel is dit vele malen gemakkelijker en ook vooral sneller geworden om aan te passen. Het is namelijk niet meer noodzakelijk om te hoeven in te loggen in het control panel om de DNS gegevens te wijzigen. Ook zijn we bezig met een aantal andere verbeteringen. Lees verder voor al het laatste nieuws!

DNS beheer van een domein

DNS beheer is een belangrijk onderdeel van elk domeinnaam. Het regelt in waar je domeinnaam op terecht komt en wat er voor functionaliteit aan gekoppeld is. Denk hierbij aan email, DNS van Google diensten zoals Google Search Console en nog veel meer zaken. Nu kan je dit allemaal snel en gemakkelijk beheren via het klantenpanel wanneer je bent ingelogd. En kan je alles wat je hierbij in het control panel kon, ook in het nieuwe klantenpanel nu doen. 

Domeinbeheer in het nieuwe klantenpanel

Hierboven zie je hoe wij dit nu hebben ingedeeld vanuit het klantenpanel. Je ziet als normaal alle DNS records pas zodra je op het knopje bewerken drukt. Dit om misklikken zo goed mogelijk te voorkomen. Met het plusje kan je vervolgens een DNS record nog toevoegen. Hier heb je dan de keuze uit alle normale instellingen die je in het control panel ook hebt. Zoals het type DNS record wat je wilt toevoegen. Bijvoorbeeld TXT, CNAME of SRV etc. 

Ook zijn in het volgende tabblad de nameservers aan te passen, dit is echter niet nieuw. Aangezien dit ook al in het oude klantenpanel kon. Je kan verder ook met de verversen knop de DNS records opnieuw opvragen om in te laden.

Domeinbeheer in het nieuwe klantenpanel

Website opties en verder beheer, direct vanuit het klantenpanel

Met het nieuwe klantenpanel kunnen we snel verbeteringen oppakken en erin zetten. Dit komt namelijk doordat wij dit geheel zelf ontwikkeld hebben. Met ons team van programmeurs zijn we hier een lange tijd mee bezig geweest om al onze wensen van een klantenpanel en alle wensen van onze trouwe klanten in te verwerken. En uitdenken tot een beheersysteem waar iedereen tevreden mee is. 

Domeinbeheer in het nieuwe klantenpanel

Het is in een klantenpanel belangrijk om snel te kunnen werken en gauw klaar te kunnen zijn met dat waar je op uit was. Of dit nu even een DNS record bewerken was of een andere taak. Met het inladen van een hoop domeinen wil je snel kunnen springen en zoeken naar degene die je nodig hebt. Ook is het nu niet meer noodzakelijk om voor alleen Domein only pakketten een control panel account aan te maken. Dit geeft je weer de gelegenheid om niet op twee plekken te hoeven inloggen om hetzelfde te bereiken. 

Plannen voor de email pakketten en domein only pakketten

In het nieuwe klantenpanel van MijnHostingPartner.nl zijn we ook van plan om ook de email hosting pakketten “los te trekken” van het controlpanel. Dit geeft je dus straks ook de gelegenheid om snel een email adres en de verdere nodige instellingen toe te passen voor de email accounts. Plus de nodige DNS en website instellingen. Zoals het redirecten of een SSL certificaat te activeren. 

Op deze manier kan je dus gemakkelijk en snel de instellingen die je wellicht alleen maar nodig hebt snel toepassen en verder gaan. Vooral voor klanten die dit eenmalig hoeven in te stellen bij het aanmaken van het pakket. Je ontvangt na activering van het domein gelijk toegang tot het klantenpanel. Hier maak je de instellingen aan binnen de DNS zone records, maakt een email adres aan en in principe hoef je hierna niets verder meer te doen. Zo kan je ervoor zorgen dat je snel en zonder onderbreking aan de slag kunt met je hosting of juist alleen jouw domeinnaam en email. 

We hopen voor de kerst over te kunnen gaan naar het nieuwe klantenpanel. Zoals altijd zullen we dit nog verder communiceren voordat we dit daadwerkelijk doorvoeren voor alle klanten.