Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Bijna 1 miljoen nieuwe NL domeinnamen in 2020

Bijna 1 miljoen nieuwe NL domeinnamen in 2020
MijnHostingPartner

Bijna 1 miljoen nieuwe NL domeinnamen in 2020

In 2020 zijn er bijna 1 miljoen nieuwe .nl domeinnamen bijgekomen, dit is een stijging van 20% in vergelijking met 2019. Hierdoor zijn er in totaal 6.1 miljoen .nl domeinnamen. Wat betekend dit voor het jaar? En wat is er nog meer gebeurd in dit jaar in de domeinnaam wereld? Dat bespreken we in deze blog post. 

2020 was voor iedereen een jaar wat niet snel vergeten zal worden. Veel bedrijven werden genoodzaakt om met de lockdown maatregelingen snel naar een online aanwezigheid toe te werken. Of dat nu in de horeca was of andere branches, iedereen moest rennen en overuren maken om het idee wat er wellicht al was uit te werken. Met deze aanloop op .nl domeinnamen konden veel bedrijven het jaar doorkomen. Met de vast lage prijzen van MijnHostingPartner.nl om al voor minder dan een week boodschappen een hosting pakket af te leggen voor een jaar is het voor iedereen mogelijk om een online aanwezigheid te creëren. 

Malafide websites sneller offline

Elke hosting partij krijgt hiermee te maken, en de bovenliggende partij het SIDN, zorgt ervoor dat dit tijdig gemeld wordt. Met malafide websites wordt telkens op een nieuwe wijze bedacht hoe er misbruik gemaakt kan worden. De gemiddelde levensduur van een malafide websites was in 2019 nog 30 uur, in 2020 is dit teruggedrongen naar een gemiddelde van 22 uur. 

Wat natuurlijk een goed resultaat is, maar ook weer ruimte voor verbetering in is in 2021. Hier zal MijnHostingPartner.nl altijd zijn steentje in proberen bij te dragen om dit sneller te kunnen realiseren. 

Mijlpaal van 6 miljoen .nl domeinnamen bereikt

In juni van 2020 is de mijlpaal van 6 miljoen domeinnamen bereikt, de lockdown was hier een reden voor, maar ook na het einde van de lockdown was hier een blijvende stijging in te zien. Bedrijven zagen blijkbaar de voordelen van een online aanwezigheid bij collega’s en concurrenten. Met de online aanwezigheid van een website komen er meer opties voor jouw bedrijf open. Van het beter kunnen aanbieden van gerichte advertenties, tot online diensten of producten kunnen bestellen en leveren. De opties zijn grenzeloos.

Met deze mijlpaal zijn er in verhouding niet meer opzeggingen bijgekomen zoals wellicht verwacht. De netto groei van alle .nl domeinnamen zijn in 2020 206.441 domeinnamen geweest, waarin dit in 2019 nog 73.830 geweest zijn. Een forse groei. Voor de volledige groei van de afgelopen 10 jaar kan je even in de post van SIDN kijken. 

DNSSEC en beveiliging

Met de forse groei van domeinnamen en daardoor ook websites is de beveiliging van deze websites natuurlijk wel een twijfelpunt. Met zoveel mensen die min of meer geforceerd worden om snel iets online te brengen kan het zijn dat de beveiliging als nagedachte wordt beschouwd. 

Bij MijnHostingPartner.nl maken we gebruik van de laatste standaarden om ervoor te zorgen dat de beveiliging van de achterliggende techniek zo goed mogelijk is. Verder hebben wij actieve maatregelingen die websites en code scannen en controleren op malafide code. Zo kunnen we snel reageren op dreigingen en tijdig informeren. 

DNSSEC is standaard actief op al onze .nl domeinnamen en zorgt ervoor dat er beter gecontroleerd kan worden waar domeinnamen vandaan komen. Deze standaarden zorgen ervoor dat .nl domeinnamen bijvoorbeeld beter beveiligd kunnen worden dan .com of andere extensies. 

Start nu ook jouw Nederlandse website

Met een lage prijs kan je al voor €2,50 ex btw voor het eerste jaar een .nl domeinnaam bij MijnHostingPartner.nl registreren. Dit zorgt ervoor dat je al voor een lage prijs kunt instappen met een domeinnaam, en hiermee ook gelijk een hosting pakket naar keuze eraan kunt koppelen. Met een hosting pakket wat start bij een totaalpakket heb je alles wat je nodig hebt voor een website, database, en onbeperkte email adressen. Zo kan je ook snel aan de gang om een website te maken met Content Management Systemen zoals WordPress of Umbraco. Beiden worden door ons ondersteund en zijn gemakkelijk te installeren via het control panel met het gebruik van de web app gallery. 

De Web App Gallery maakt het voor iedereen gemakkelijk om snel een website software pakket te installeren. Met onze uitgebreide handleidingen in onze kennisbank kan je vervolgens snel op weg geholpen worden. En in onze blog posts delen we vaak tips en trucs om het meeste te halen uit jouw website.

Sluit dus nu jouw pakket af met jouw eigen .nl domeinnaam! En maak de sprong die velen al voor je hebben gemaakt in 2020.