Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor een Indie game

Website maken voor een Indie game
MijnHostingPartner

Website maken voor een Indie game

Als onafhankelijke game developer (independent) heb je een passie voor het creëren van unieke en meeslepende videogames. Je bent vastberaden om jouw visie tot leven te brengen en jouw creatie te delen met de wereld. Maar we weten allemaal dat het ontwikkelen van een geweldige game slechts het halve werk is. Om jouw droom werkelijkheid te laten worden en jouw game tot een succes te maken, heb je ook een doordachte en effectieve online aanwezigheid nodig.

Een van de meest krachtige en essentiële tools die je als indie game developer tot je beschikking hebt, is een goed ontworpen website. Het fungeert niet alleen als een centrale hub om jouw trouwe fans op de hoogte te houden van het laatste nieuws en updates over jouw game, maar het is ook een geweldig middel om een loyale community op te bouwen en nieuwe spelers aan te trekken.

Maar misschien denk je nu: "Ik ben geen web ontwikkelaar, hoe kan ik een website maken?" Geen zorgen, in deze blogpost laten we je zien hoe je snel en eenvoudig een professionele website kunt opzetten om jouw indie game te promoten en uit te brengen. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Waardoor jij meer tijd kunt spenderen aan het ontwikkelen van jouw indie game, in plaats van bezig te zijn met website design. 

De grondredenen voor een website

Centrale informatiehub: Een website fungeert als het centrale informatiepunt voor alles wat met jouw game te maken heeft. Je kunt hier gameplay-video's, trailers, screenshots, verhaalachtergronden en ontwikkelingsupdates delen, waardoor jouw publiek betrokken en enthousiast blijft over de voortgang van het spel. Ook als dit langer duurt. 

Communitybuilding: Een actieve en betrokken community is van onschatbare waarde voor elke indie game developer. Met een website kun je forums, blogs of zelfs een live chatfunctie opzetten om spelers met elkaar in contact te brengen en een community op te bouwen die gepassioneerd is over jouw game.

Marketing en promotie: Jouw website fungeert als een uitvalsbasis voor marketing- en promotie-inspanningen. Hier kun je persberichten delen, informatie over aankomende evenementen en beurzen plaatsen, en links naar jouw social media-accounts delen, waardoor je een bredere doelgroep kunt bereiken.

Contact met potentiële partners: Als je op zoek bent naar samenwerkingen of sponsors, hebben potentiële partners een professionele website nodig om jouw werk en jouw merk te beoordelen. Het kan net het verschil maken bij het aantrekken van investeerders of medeontwikkelaars. En met een website heb je ook gelijk een eigen mail adres, waardoor je niet zo snel in de SPAM folder belandt zoals met een gratis email adres. 

Zelf een website opstarten met een CMS of Content Management Systeem

Er zijn een hoop verschillende soorten Content Management Systemen, met elk hun eigen voordeel en werkwijze. Vanuit de invalshoek van een game developer zal je uiteraard al wel codeer ervaring hebben. Maar het kan echter een compleet andere skillset zijn dan het programmeren voor het web. Met een CMS sla je een hoop van deze stappen over, en kan je eenvoudig en visueel aan de gang om de website zo snel mogelijk van de grond te krijgen. WordPress is hier een van de meeste gebruikte opties voor, en met goede reden. Er zijn namelijk duizenden plug-ins en thema’s beschikbaar die je kan gebruiken om jouw website zo aan te passen naar wens. Die ook vaak nog gratis in gebruik zijn. Zo hou je het budget laag en kan je ook weer meer investeren in je indie game, in plaats van een website. 

Er zijn ook binnen WordPress thema’s beschikbaar die speciaal voor games gemaakt zijn, en dus met een aantal kleine aanpassingen van bijvoorbeeld jouw logo en huisstijl, gelijk klaar zijn om live te zetten. Dit maakt het een gemakkelijk opgave om te starten met een website. 

WordPress is met een druk op de knop te installeren via het klantenpanel, en je kan hierna gelijk aan de slag met het bouwen van de website. We raden in de meeste situaties aan om een SSD pakket aan te schaffen, hier heb je namelijk meer snelheid van voor je website. Ook kan je een directory afschermen op je website of hosting space en deze alleen toegankelijk maken nadat een wachtwoord is ingevoerd. Voor bijvoorbeeld toegang tot alpha versies van je indie game of andere releases.

Je zal zien dat WordPress ook gebruik wordt door vele andere indie developers, waaronder ook bijvoorbeeld de website van de hit Stardew Valley. Een van de succesverhalen van de gamingindustrie. 

Start dus nu ook voor jouw passieproject een website en breng het project tot leven! Neem nu jouw hosting pakket en domeinnaam af!