Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website extern hosten met een Email pakket

Website extern hosten met een Email pakket
MijnHostingPartner

Website extern hosten met een Email pakket

Met de pakketten van MijnHostingPartner.nl is een hoop mogelijk, ook met onze voordeligste pakketten hebben we het alsnog zo ingericht dat je hier optimaal gebruik van kan maken. Met een Email pakket beschik je over alles wat je nodig zult hebben met betrekking tot de email, en kan je ook jouw website extern hosten bij een andere partij of leverancier. Laten we deze constructie nader uitlichten in deze blog post.

Mogelijkheden van een Email pakket

Met een email hosting pakket beschik je over een voordelig alternatief voor al jouw eigen email adressen, met meer privacy en bescherming dan een gratis email alternatief. En meer mogelijkheden, kan je optimaal gebruik maken van je email. Krijg toegang tot de webmail met standaard agenda en stel je email adres overal in op je apparaten. 

Ook kan je onbeperkt email adressen aanmaken binnen je email pakket, het enige limiet hierin is de beschikbare schijfruimte. Dit is standaard 15 GB waar je zelf de macht over hebt om onder te verdelen binnen je email adressen. 5 GB aan email ruimte is voor de meeste gebruikers ruim voldoende voor jaren aan mail. Mits je af en toe eens de reclame en nieuwbrieven opruimt. 

Een eigen email adres straalt ook meer professionaliteit uit dan een gratis email adres, en is daardoor makkelijker om te mailen naar andere bedrijven en projecten met een betere uitstraling. Een gratis email leverancier zal hier niet op zijn plaats zijn, en vaak hierdoor naar de SPAM folder worden geplaatst, zonder de inhoud hiervan te lezen. Mis dus geen kansen met een eigen email adres en zorg voor een eigen domeinnaam en email adres voor je bedrijf of ook persoonlijk gebruik. 

Jouw website extern hosten bij een andere leverancier 

Met een email pakket heb je ook de mogelijkheid om jouw website extern te hosten bij een andere partij, dit is vaak een voordelige constructie om met websitebouwers te werken zoals SquareSpace, Jimdo of Wix. Je kan dan op de door jouw gekozen manier de website maken en de domeinnaam en email verder aan onze kant beheren. Dit geeft je de vrijheid om dus in ieder geval jouw domeinnaam en email vrij te beheren. Met de optie om jouw favoriete websitebouwer te gebruiken. 

Dit kan je realiseren door een DNS verwijzing te maken naar de websiteleverancier. Voor velen is dit enkel een kleine A record aanpassing met CNAME. Vrijwel alle websitebouwers hebben hier een artikel voor in hun kennisbank staan hoe dit precies in zijn werk gaat. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kan je altijd even in onze kennisbank kijken, of even bij ons een ticket aanmaken met de instructies. We kunnen je hierin ook verder helpen om dit op te zetten. 

Voordelen van deze inrichting

De voordelen van het extern hosten van de website en het hosten van jouw email en domeinnaam bij ons is vaak dat dit de voordeligste wijze is om aan de slag te gaan. En dit gemakkelijk werkt nadat dit eenmaal is opgezet. De DNS aanpassing kan intimiderend klinken, maar is met enige stappen zo gebeurd. Zodra je dit eenmaal hebt ingesteld hoef je hier ook verder niet meer naar te kijken. Jouw domeinnaam en email blijven dan gewoon bij ons gehost, en je website beheer je dan onafhankelijk bij de derde partij. 

Kosten van de domeinnaam zijn dan in vrijwel alle gevallen vele malen voordeliger dan bij de website provider. Een standaard .nl domein is op tijd van schrijven bijvoorbeeld bij SquareSpace 18 euro in het jaar. Bij MijnHostingPartner.nl voor het eerste jaar €2,50 ex btw, en hierna €7,- ex btw per jaar. Dit kan dus aardig wat schelen in de kosten die je hebt op jaartermijn. 

Ook hoef je met deze constructie geen hoge kosten te betalen voor het email adres, maar kan je dit voor een voordelige jaarlijkse prijs beschikken over alle reeds besproken voordelen van een eigen email adres.