Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is WordPress

Wat is WordPress
MijnHostingPartner

Wat is WordPress

WordPress is een Content Management Systeem, maar wat kan je er allemaal mee? En hoe werken de eerste stappen met het WordPress CMS? Dat leggen we uit in deze blog post. 

Een Content Management Systeem is niets meer per definitie als een manier om de inhoud van een website te beheren zonder onnodig te hoeven coderen of verdere technische kennis te hebben. Dit zorgt ervoor dat je naast de technische mensen ook ander personeel kunt laten werken aan de website.

WordPress is begonnen als een manier om gemakkelijk een blog te starten. Voor dat doeleinde is WordPress veruit de meest populaire wijze om een blog te starten. En is daarnaast ook uitgegroeid tot een manier om portfolio websites te maken, bedrijven websites en zelfs complete webshops met de plugin van WooCommerce. WordPress is dus van zijn nederige begin van een blogging software, uitgegroeid tot een compleet systeem waar nu een groot deel van alle websites ter wereld op draaien. Laten we kijken wat er allemaal mogelijk is met WordPress hosting

WordPress installeren, in een handomdraai

Zoals elke website moet er ergens begonnen worden, voor veel mensen kan dit de eerste keer nog best wel eens uitdagend lijken. En wanneer je allemaal nieuwe termen ziet kan je wellicht denken dat dit te moeilijk is. Niks is echter minder waar. Met onze Web App Gallery installeer je WordPress in een handomdraai, vul je gegevens in en druk op installeren! En als je stap voor stap begeleid wilt worden dan hebben we hiervoor een handleiding beschikbaar die je met elke stap meeneemt aan de hand van screenshots. 

Zodra WordPress klaar is met installeren kom je gelijk in het Dashboard terecht. Dit is waar 99% van de werkzaamheden op de website zullen plaatsvinden. Hier kan je nieuwe pagina’s aanmaken, nieuwe blog posts schrijven en publiceren, en Thema’s en Plugins installeren. Om een paar voorbeelden te geven. Er is echter vrijwel alles te beheren aan jouw website.

Mocht je er toch niet uitkomen dan kan je altijd even aankloppen op onze online chat voor enige tips, en mocht je dit aan ons willen uitbesteden dan installeren we WordPress voor een kleine vergoeding voor je. 

De mooiste WordPress websites gemaakt in een handomdraai met thema’s

Wat een bijzonder groot voordeel is met het maken van een website binnen WordPress is dat er ontzettend veel thema’s beschikbaar zijn. Thema’s zijn een gemakkelijke wijze om de complete layout en design van jouw website in een handomdraai om te gooien. Met een soort van store binnen WordPress kan je een thema gemakkelijk downloaden en installeren binnen jouw website. Dit is een kwestie van drie keer op een knopje drukken om dit voor elkaar te krijgen. En vervolgens kunnen bepaalde elementen ook gewijzigd worden op een visuele wijze. Zodat je ook daarvoor geen code voor te zien hoeft te krijgen. Dit maakt het een enorm stuk gebruiksvriendelijker voor beginners dan een hoop andere Content Management Systemen. 

Doe altijd wel goed je huiswerk voordat je de keuze maakt voor een thema, dit heeft namelijk invloed op vrijwel elk vlak voor de prestaties van je website. Een verkeerd thema kan voor een beveiligingsrisico zorgen, impact hebben op jouw prestaties op zoekmachines en de snelheid van je website. Daarom raden we aan om eerst een aantal thema’s bijvoorbeeld op een tijdelijk subdomein uit te proberen. En ook goed reviews te lezen van de verschillende gebruikers om te bepalen welk thema voor jouw het meest geschikt is. Met tijd van schrijven kunnen we een tweetal thema’s aanraden om te gebruiken. Namelijk het Astra thema en GeneratePress. Beiden thema’s zijn bijzonder lichtgewicht, en kunnen gebruikt worden voor een groot aantal verschillende doelen. Van het maken van een blog tot het maken van een bedrijfswebsite met minimale input. 

Handige plugins om bijgevoegde functionaliteit toe te voegen aan je WordPress site

Met plugins kan je een hoop functionaliteit toevoegen aan een WordPress website, de meeste Plugins zijn optioneel te bestempelen. Maar er zijn er ook een paar die als onmisbaar kunnen worden beschouwd. Om het meeste uit een website te halen raden wij een aantal vaste plugins aan die op de tijd van schrijven allemaal betrouwbaar en persoonlijk getest zijn door het team van MijnPartnerGroep.nl. Plugins installeer je ook weer gemakkelijk via jouw WordPress dashboard. Let er alleen even op dat je de schrijfrechten aan hebt staan voor jouw WordPress hosting.

Met onderstaande plugins kan je er zeker van zijn dat je handige functionaliteit toevoegt aan jouw WordPress website: 

The SEO Framework

Met the SEO Framework ontvang je handige richtlijnen voor Zoekmachine optimalisatie zonder afleiding. Beter in ons opzicht dan Yoast SEO, The SEO Framework geeft je de extra controle op bijvoorbeeld de Meta Titel en beschrijving. Oftewel hoe jouw website verschijnt in de zoekresultaten. En the SEO Framework doet dit zonder “bloated” over te komen en in te dringen in de rest van jouw website. 

WP Mail SMTP 

WP Mail SMTP zorgt ervoor dat jouw berichten via de website met SMTP authenticatie verzonden worden. Dit zal SPAM op de mail adressen drastisch voorkomen en ervoor zorgen dat mail op de WordPress website beter beveiligd is dan zonder. SMTP authenticatie is een item wat MijnHostingPartner.nl vereist bij het verzenden van mail op de website. En deze plugin is daarom onmisbaar. 

Autoptimize of Fast Velocity Mimify

Met een caching plugin zorg je ervoor dat jouw website sneller ingeladen kan worden op alle apparaten. Het zorgt er namelijk voor dat jouw meest gebruikte bronnen of pagina’s van je website omgezet worden in statische HTML. Wat nu eenmaal sneller in te laden is op de meeste apparaten. Zeker voor mobiel. Met installeren en even de opties doorfilteren kan je al in een handomdraai ervoor zorgen dat jouw website beter ingeladen kan worden. En sneller. 

Dit is echter geen fix all plugin, houdt wel de standaarden voor het werken op het web in de gaten. Zoals het niet uploaden van onbewerkte foto’s in 4k. Dit is zeker op mobiele netwerken niet altijd snel in te laden. En zorgt voor vertraging. 

De reden dat we deze twee caching plugins aanraden is omdat beide caching plugins goede resultaten bieden. We raden wel aan om ze even beiden uit te testen en te kijken welke het best bevalt en de beste resultaten biedt voor jouw website. 

Dagelijks werk en waar de grootste kracht ligt van WordPress

Waar in onze optiek WordPress echt tot zijn kracht komt is het dagelijkse werk in jouw website. Het is bijzonder eenvoudig om content te schrijven en publiceren in een WordPress website. Gebruikers zonder enige ervaring kunnen hier snel mee overweg zonder een grote leercurve. Met de “nieuwe” content editor die een paar jaar geleden is uitgekomen zijn de veteranen van WordPress wellicht niet altijd even tevreden over. Maar nieuwe gebruikers die instappen zullen hier snel en zonder enige problemen gebruik van kunnen maken. Content schrijven is een dagelijkse bezigheid voor vele websites en bedrijven en daarom een belangrijk onderdeel voor elke website. 

Met de content editor van WordPress kan je dus snel aan de slag en op een visuele manier direct inzien hoe jouw pagina er direct uit komt te zien. En wanneer je meer controle nodig hebt kan je ook de oude vertrouwde HTML direct inzien van enige pagina’s. Het beste van beide werelden dus. 

Wil jij ook aan de gang met jouw WordPress website? Dan is MijnHostingPartner.nl de plek voor jou! We hebben twee opties beschikbaar voor het hosten van WordPress websites. Namelijk onze Managed WordPress hosting pakketten, waar we ook de technische zaken verder voor je uit handen nemen met automatische updates en backups. En onze SSD hosting pakketten waar je zelf meer de vrije hand in krijgt. En dus ook zelf verantwoordelijk bent voor het bijhouden van de WordPress website. 

Bestel nu jouw WordPress pakket om direct aan de slag te kunnen!