Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is email only hosting?

Wat is email only hosting?
MijnHostingPartner

Wat is email only hosting?

In bepaalde situaties is het niet noodzakelijk om voor een uitgebreider totaalpakket of hoger te kiezen. Een email hosting pakket voldoet dan aan de wensen. Maar wat kan je met alleen Email Only Hosting? Of zoals wij dit noemen het email pakket. Dat leggen we in deze blog post haarfijn uit!

Een eigen email adres, wat houdt dit in? 

Een eigen email adres heeft iedereen zoon wel een beetje, in het dagelijks leven kom je veel situaties tegen waarin je gevraagd wordt naar je email adres. Veel mensen hebben hiervoor een gratis provider en denken hier verder niet over na, maar een gratis provider voor je email heeft zo zijn nadelen hieraan verbonden. Lees daarover meer in de volgende kop. Een eigen email adres houdt in dat je zelf een eigen domeinnaam registreert. Aan dit domeinnaam kan je dan vervolgens een eigen email adres koppelen. Zoals wij bijvoorbeeld met het domeinnaam MijnHostingPartner.nl hebben kan jij dit doen door een eigen domeinnaam te registeren en hierna zoveel email adressen als je wilt aanmaken hieronder. 

Ook voor persoonlijk gebruik is dit dus interessant, als je bijvoorbeeld jouw achternaam vastlegt als domeinnaam. Als voorbeeld registreer je het domeinnaam  deboer.nl. En hier kan je vervolgens jouw voornaam als email adres voor aanmaken. Zoals paul@devries.nl en vele andere mogelijkheden. Voor je gehele gezin kan je dus een email adres aanmaken en hosten onder 1 email pakket. Het enige limiet wat wij hierin hebben ingesteld is de beschikbare ruimte van het pakket. Dit is standaard 15 GB bij een email pakket. Dit is verder zelf onder te verdelen naar wens onder je accounts. Met 5 GB aan mail ruimte voor 1 account kan je jaren aan mail in kwijt als je af en toe eens de reclame opschoont.  

Controleer gelijk of jouw domeinnaam nog beschikbaar is in de domeinnaam check in de bestelling! Ook zijn andere extensies dan .nl beschikbaar, zoals .com .be of .eu. Maar ook bijvoorbeeld .me of vele andere land extensies. Neem een kijkje om gelijk jouw gewenste domeinnaam te vinden. 

Nadelen van een gratis email provider

Met een gratis email provider zoals Outlook.com of Gmail heb je vaak geen toegang tot vele functionaliteit die je wel met een eigen email pakket hosting kan hebben. Als gratis email leverancier ben jij ook altijd het product, er wordt reclame geserveerd op basis van de inhoud van je email, en zodra een partij besluit om het account te sluiten heb je hier verder geen enige inspraak in te maken. Met een betaald email pakket ben je voor lage kosten op jaarbasis in een keer klaar. En blijft al jouw data in eigen handen, en in eigen land. Al onze servers staan in Nederlandse datacentra in Amsterdam en Utrecht en zijn hierdoor ook beschermd door de AVG wetgeving en de verdere bescherming die de Europese Unie biedt. Met gratis email leveranciers of providers wordt jouw data vrijwel altijd opgeslagen in Amerika of landen buiten de Europese Unie, met alle gevolgen van dien. 

Ook is het niet mogelijk om een eigen domeinnaam te koppelen aan een gratis email leverancier. Dit gaat dan vaak tegen betaling wel, maar hier worden hogere kosten voor gevraagd dan een eigen email pakket bij MijnHostingPartner.nl. 

Email hosting pakket – Specificaties en mogelijkheden

Met een email pakket heb je voor lage jaarlijkse kosten een domeinnaam en het email pakket, kijk voor de actuele prijs bij ons op de website om gelijk te bestellen. Verder heb je met onze mail server een hoop mogelijkheden, naast de standaard 15 GB aan opslagruime beschik je ook over de mogelijk om altijd en overal in te loggen via onze webmail. Enige wat daarvoor nodig is een internet browser. In deze webmail heb je ook toegang tot een agenda en vele andere bijkomende functionaliteit. 

Wil je liever het email adres in jouw favoriete programma beheren zoals Outlook, Thunderbird of Mac Mail? Ook dat kan gemakkelijk ingesteld worden met onze stappenplannen in de kennisbank. Ook kan je het email adres instellen binnen je telefoon binnen je favoriete app om overal te kunnen reageren op email of je Inbox op orde te houden. 

Beveiliging van jouw email is natuurlijk ook een belangrijk item bij iedereen die zelf zijn email wilt beheren, daarom hebben wij standaard de mogelijkheid om te verbinden via een SSL beveiliging. Wat wil zeggen dat jouw email data altijd versleuteld “de lijn” overgaat. Openbare netwerken die gebruikt worden vormen dus op dat aspect geen risico voor jouw email data. Ook zijn er aan de achtergrond vele maatregelingen genomen om standaard jouw email beter te beveiligen. Zo is er standaard een DMARC certificaat actief en extra beveiliging op DNS niveau. Wat al een bijzonder groot verschil kan maken in het aantal SPAM en Spoofing wat je zou kunnen ontvangen als dit niet was geactiveerd. 

Met al deze voordelen is het dus een logische keuze om voor een eigen email pakket te gaan! Neem nu je pakket af en start gelijk met het aanmaken en inrichten van jouw gewenste email adressen.