Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verschil in het hosten van WordPress

Verschil in het hosten van WordPress
MijnHostingPartner

Verschil in het hosten van WordPress

Om WordPress te hosten zijn er een aantal opties mogelijk, bij een externe partij gehost in een regulier pakket, bij WordPress.com gehost en in een Managed WordPress hosting pakket. In dit blog artikel wouden we duidelijk maken wat de verschillen hiertussen zijn. En welk WordPress hosting pakket het best voor jouw doelen geschikt is. 

WordPress is een van de populairste Content Management Systemen om jouw website mee te maken. Met WordPress kan er gemakkelijk en door iedereen een website opgezet worden zonder veel technische kennis. Met weinig moeite is er een geheel andere layout te kiezen voor jouw website, is er functionaliteit toe te voegen aan je website hosting met behulp van plugins. En kan er gemakkelijk content gepubliceerd worden op een vergelijkbare wijze als dit bijvoorbeeld kan met Microsoft Word. In de hosting wereld zijn er echter een aantal verschillende wijzen waarop je dit kan realiseren. Dit lichten we in deze blog post nog wat nader toe. 

Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting houdt in dat wij als Hosting partner een hoop voor je uit handen nemen van het werk wat vastzit aan een WordPress website. Onderdelen zoals WordPress updates, Thema updates en Plugin updates nemen wij voor je uit handen. Zodat jij de kans krijgt om je op een ding te focussen en dat is een succes maken van jouw WordPress website. Door je meer te richten op de content die je publiceert, de klanten die je binnenhaalt of het bezoekersaantal te laten groeien. Alles zonder je zorgen te maken of jouw WordPress website wel online is en veilig. Wij zorgen er namelijk voor dat er naast updates ook een altijd een backup aanwezig is, en dat enige problemen met de website razendsnel opgelost worden, dit mede dankzij onze actieve monitoring op misbruik door bijvoorbeeld malware, of andere kwaadaardige praktijken.

Wanneer je dus een WordPress website wilt gaan beginnen of een veiliger oord zoekt voor jouw huidige WordPress website dan is een Managed WordPress hosting pakket dus een van de beste keuzes die je kan  maken voor de hosting. Wij zorgen voor de technische zaken en jij kan de focus leggen op het laten groeien van jouw bedrijf en website. 

WordPress Hosting op een SSD pakket of totaalpakket 

Voor iedereen die een WordPress hosting pakket zoekt waar zelf nog de zweep in eigen handen ligt dan is een regulier SSD hosting pakket of een totaalpakket de optie. Daarbij willen we wel zeggen dat een totaalpakket niet meer de optimale keuze hiervoor is. Een normaal totaalpakket bij ons wordt namelijk nog gehost op harde schijven. Waar verder geen risico of downtime mee aan verbonden is, maar wel impact heeft op de snelheid van een website. 

Met een SSD pakket heb je veel meer snelheid, zeker met een zwaar systeem zoals WordPress, en kan je dus veel snellere laadtijden mee rekening houden voor jouw WordPress website. Een steeds toenemend thema onder de grote regeerders van de zoekmachine wereld. Met een snellere website zal je niet alleen meer bezoekers houden en tevreden stellen, maar ook hogere resultaten zien in de zoekmachine resultaten. 

WordPress hosting bij WordPress.com zelf

WordPress hosting bij WordPress.com zelf is ook een optie, echter heb je hier voor veel geld niet hetzelfde als wat je zou hebben met het hosten bij een externe partij zoals MijnHostingPartner.nl. Hier zal je al gauw tegen limieten aanlopen en hogere kosten dan dat je dit bij MijnHostingPartner.nl zal hebben. Zoals het geen toegang tot de database, geen toegang via FTP om bij jouw bestanden te komen. Geen mogelijkheid tot integreren van een statistieken tool zoals Google Analytics. En het niet kunnen uploaden van elk thema wat je wilt. En die lijst gaat nog wel even door. Alles wat je wel standaard over beschikt bij MijnHostingPartner.nl bij een SSD pakket. Voor meer dan de helft van de kosten. Een sterk argument dus om je meer vrijheid te geven voor je WordPress website voor lagere kosten. 

Wat is nu de beste manier voor het hosten van jouw WordPress website? 

Iedereen zal hier natuurlijk een andere mening over hebben, echter sturen wij graag naar of een SSD pakket, of naar een Managed WordPress hosting pakket. Met een SSD pakket beschik je over een groot aantal mogelijkheden en heb je hier zelf een hele hoop vrijheid in. De updates en versies liggen echter wel bij jezelf om bij te houden en te updaten. Daarvoor dien je ook zelf een automatische backup in te stellen en ligt de verantwoording bij jezelf om enige fouten die gemaakt worden op te lossen. 

Natuurlijk is MijnHostingPartner.nl niet te beroerd om je hier verder bij te helpen. Maar hier kunnen nog bijkomende kosten en uren mee gemoeid zijn. Voor de ervaren WordPress gebruiker en degene die dit graag zelf in de hand heeft kan hier dus voor zijn WordPress website voor een SSD pakket voor kiezen. Voor degene die graag alles voor zich geregeld wilt hebben dan is een Managed WordPress hosting pakket de betere keuze. 

En wat is jouw keuze voor het hosten van jouw WordPress website? Nog vragen hierover? Kom dan even bij ons online op de chat!