Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Office 365 mail omzetten naar hosting

Office 365 mail omzetten naar hosting
MijnHostingPartner

Office 365 mail omzetten naar hosting

Beheer over je eigen zakelijke mail kan de voorkeur hebben voor vele bedrijven, je zit dan namelijk niet vast aan 1 partij, en je kan veel voordeliger jouw email hosten. Als bedrijfseigenaar is het belangrijk om volledige controle te hebben over je zakelijke e-mails. In deze blog post delen we tips over hoe jij jouw Office 365 account kunt overzetten naar een eigen gehost pakket. 

Het bestelproces en inrichting

Om Microsoft Office 365 over te zetten naar MijnHostingPartner.nl dan kan je eerst beginnen met het plaatsen van de bestelling. Je begint met de keuze voor een Email hosting pakket, we hebben hier diverse opties voor, die allen hun eigen voordelen hebben. Mocht je enkel interesse hebben voor het hosten van jouw email adres dan is voor een van de mail pakketten te kiezen. Wil je tevens jouw WordPress website hosten dan kan je een bestelling plaatsen voor een Totaal SSD pakket of Managed WordPress hosting pakket. Indien je een .NET website wilt hosten dan is de keuze een van de .NET Hosting pakketten. 

Wil je hier eerst even een opzet van de kosten en advies voor hebben voor jouw website, mail en situatie? Neem dan even contact met ons op via een email naar
info@mijnpartnergroep.nl
. Of kom even bij ons op de chat via de website. We helpen je graag verder om te bepalen wat voor jouw het meest geschikt is. 

Na het kiezen van jouw product kan je ervoor kiezen in het bestelproces om het domeinnaam nog niet gelijk over te zetten, dit doe je met de Komt Later optie bij het invoeren van de verhuiscode. Zo blijft de DNS nog staan zoals dit is, zodat hier geen downtime mee ontstaat van je email adres. 

Importeer eenvoudig je mail adres

Na het plaatsen van de bestelling kan je aan de gang met het aanmaken en inrichten van jouw email adressen, deze zijn eenvoudig aan te maken via het klantenpanel. Om hierna in te loggen in onze webmail, vanuit de webmail omgeving kan je namelijk verbinding maken met Microsoft 365, en al jouw data eenvoudig importeren. 

Office 365 mail omzetten naar hosting

Je hebt hiervoor nodig het aangemaakte email adres aan onze kant met bijbehorende wachtwoord, en de gegevens van het mail adres wat nu bij Microsoft 365 staat ingesteld. Van beide kanten dus het email adres en wachtwoord. We raden overigens aan om hier niet hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken. 

Na het verzamelen van deze gegevens ga je naar onze webmail, log je in met je gegevens en ga je naar Connectivity binnen de Instellingen, en vervolgens even naar de Mailbox Migratie optie. Hier is het een kwestie van Microsoft Office 365 te selecteren, je gegevens hiervan even in te vullen en te laten importeren. 

Office 365 mail omzetten naar hosting

Importeren van je contacten en agenda

Het voordeel van onze importeer functie is dat gelijk al jouw data wordt meegenomen, zoals ook de Agenda, de Notities, en zelfs ook al jouw Contactpersonen. Dit maakt het een eenvoudige overstap die zonder vrees kan worden genomen. Omdat jouw bestaande data gewoon wordt meegenomen. 

DNS overzetten om de overschakeling door te voeren

Nadat de importeer actie is afgerond, dit kan even duren afhankelijk van de hoeveelheid data, dan zijn de DNS records over te zetten. Dit kan je even aan ons verzoeken binnen de chat of via een ticket richting de helpdesk. Of je kan dit ook zelf doorvoeren via het klantenpanel. Je voert dan je verhuiscode in, om het domeinnaam vervolgens over te zetten naar onze servers. 

Na deze overschakeling in de DNS loopt jouw email via jouw nieuwe omgeving van MijjnHostingPartner.nl. Deze overzetting heeft wel te maken met de DNS refresh. En kan dus nog even duren voordat dit wereldwijd is doorgevoerd. Deze overzetting is dus het beste te laten plaatsvinden op een moment waar het minste verkeer is verwacht. 

Lokaal ingestelde mail accounts zullen opnieuw dienen toegevoegd te worden, zoals accounts binnen Outlook of Spark. Dit kan echter eenvoudig met onze vele handleidingen hiervoor. We nemen je dan stap voor stap mee met foto’s om het email adres verder in te stellen binnen al je apparaten en programma’s. 

En dat zijn verder alle stappen die nodig zijn om over te schakelen van Office 365 naar hosting, het is natuurlijk wel even werk,  maar met enige voorbereiding en onze krachtige importeertool is het voor ieder bedrijf mogelijk om weer controle over hun mail te krijgen!