Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mail account optimaal gaan gebruiken

Mail account optimaal gaan gebruiken
MijnHostingPartner

Mail account optimaal gaan gebruiken

Om een mail account van MijnHostingPartner.nl optimaal te gaan gebruiken, kan je gebruikmaken van een aantal programma’s en manieren van werken. Laten we ze behandelen in deze blog post. 

Een email account is en blijft een belangrijk onderdeel van een zakelijke of hobby matige website. Hier komen namelijk vragen op binnen van jouw klanten of bezoekers. En dit email adres kan je gebruikmaken om overal naar te mailen. Zo kan je ervoor zorgen dat je afspraken maakt met andere bedrijven en klanten. Of gewoon voor prive overal naartoe kan mailen. 

Keuze van het email account zelf

Allereerst voordat je een nieuw email account gaat aanmaken is de keuze van het email account zelf, een email adres is namelijk niet makkelijk te wijzigen als je er al een poosje gebruik van maakt. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken welk email adres je gaat voeren. Je staat hier geheel vrij in welke naam je het geeft voor je domeinnaam. Dit kan een persoonlijk email adres zijn met je initialen en achternaam, of dit kan een algemeen info@ adres zijn. 

Heb je meerdere collega’s binnen je organisatie dan kan je er beter voor keuzen om dit alletwee te gaan voeren. Dus een persoonlijk email adres per collega. En dan verder configureren dat meerdere collega’s een algemeen info@ adres in kunnen zien, of een support@ etc. Zo kan er onderling gemakkelijk gecommuniceerd worden en kan er verdere controle gehouden worden binnen de algemene mail accounts. 

Je kan bij onze totaalpakketten onbeperkt reguliere email accounts aanmaken binnen het klantenpanel of het control panel. Het enige limiet is de grootte van het pakket zelf. Met de standaard grootte van 25 gigabyte zal je echter een poos vooruit kunnen. Aangezien 1 email vaak niet groter is dan 1 mb. En als je dit periodisch schoonmaakt zal dit geen enkel probleem vormen om dit jarenlang zonder zorgen te gebruiken. 

Technische instellingen verder configureren

Er zijn een aantal verdere technische instellingen met een  email hosting account wat er voor zorgt dat je over extra beveiliging en reputatie beschikt. Veel van deze technische instellingen worden zelfs al automatisch voor je geregeld wanneer een email adres aangemaakt wordt via het klantenpanel. Dit zijn een DKIM record en een DMARC record. Dit geeft een extra handshake of controle op DNS niveau wat ervoor zorgt dat je minder vatbaar bent voor malafide acties op het mail account. En je minder SPAM zal ontvangen. 

Een email adres of domein heeft namelijk ook een reputatie bij organisaties zoals Google. Wanneer je SPAM verzend of op een andere wijze niet veilig gebruik maakt van de email dan kan dit de reputatie van jouw email adres schaden. En er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw verzonden berichten zelf in de SPAM worden ontvangen. Om nooit meer gezien te worden door je mogelijke nieuwe klant of werkgever. Neem dus even de tijd om de volgende artikelen door te lezen voor onze tips hierbij: 

Email accounts instellen op je apparaten en programma’s

Email accounts zijn natuurlijk ook in te stellen in jouw favoriete programma’s. Wij zijn een groot fan van de combinatie van Outlook op de vaste PC’s of laptops, en de Spark email client voor zowel Android of iOS telefoons. Deze werken alletwee zeer fijn om overal gemakkelijk te kunnen mailen en je inbox te ordenen. Zo blijf je altijd bovenop je laatste mails, zodat je nooit achterloopt. Met een email adres kan je ook out of office meldingen instellen voor bijvoorbeeld een vakantie. Of een standaard bericht wat verzonden wordt. 

In onze kennisbank hebben we een grote lijst aan email programma’s die te gebruiken zijn met onze email adressen en kan je gebruikmaken van deze artikelen om email accounts gemakkelijk in te stellen. Zo hebben we ruime ervaring met verschillende email programma’s en kunnen je ook snel hiermee helpen om in te stellen. Spreek ons even aan in de online chat om ook even snel geholpen te worden met het instellen van een email account.

Email altijd toegankelijk via onze webmail

Verder is onze email altijd toegankelijk via een internet browser zoals Google Chrome of een andere naar wens. Hier heb je alle functionaliteit die je zou willen hebben met een email adres. Zoals het versturen en ontvangen van mail uiteraard, en uitgebreide agenda en taken organisatie. Dit geeft je ook de kans om gemakkelijk samen te werken tussen collega’s met chats en folders die gedeeld kunnen worden. 

Zo kan je dus op elk apparaat en elke manier gebruikmaken van je email adres. Wat je de mogelijkheid geeft om altijd hier bovenop te blijven. Dit om jouw website hosting samen met een email adres tot een succes te maken en ook jouw doelen te bereiken.