Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Email en hosting

Email en hosting
MijnHostingPartner

Email en hosting

Email en Hosting

Een van de onderwerpen die nog veel verwarring oproept bij beginnende (en soms zelfs meer ervaren) webmasters is het topic van email en hosting. Wanneer je kiest voor hosting bij een bedrijf, krijg je dan automatisch een emailaccount met als adres jenaam@jouwwebsite.nl (of.com)? En zoja, hoe werkt het opzetten hiervan? Mocht je een van deze vragen – of een andere vraag hebben over email en hosting, dan kun je hieronder het antwoord vinden!

Krijg je automatisch een email adres wanneer je hosting aanvraagt?

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja, tegenwoordig is het mogelijk om bij vrijwel elk hosting bedrijf je eigen emailadres bij je hosting te krijgen. Let op, sommigen bieden deze dienst gratis aan, en sommige vragen hier een kleine maandelijkse vergoeding voor, maar het is vrijwel altijd mogelijk. Vaak kost het wel even wat tijd om je email op te zetten – zeker wanneer het de eerste keer is dat je dit doet. Maar wij kunnen je uiteraard helpen wanneer je vastloopt in dit proces. We kunnen zelfs het hele proces voor je regelen. Mocht je ergens niet uitkomen via email en hosting – laat het ons dan even weten.

Voordelen van email en hosting voor je eigen website

Het hebben van je eigen emailadres voor je eigen website kent een aantal voordelen. Hier een kort overzicht van de voordelen van email en hosting:

  • Meer autoriteit – stel je voor, je wilt een nieuw horloge kopen via een webshop en hebt een vraag hierover aan de eigenaar van de webshop. Welke winkel zou je meer vertrouwen: een webshop met het emailadres daviddevries@gmail.com of eentje met het emailadres salesmanager@juweliervanzanten.nl? Antwoord is simpel. En zó zien jouw klanten jouw website ook.
  • Een scheiding tussen privé en werk (of verschillende websites). Waarschijnlijk is jouw privé mailbox al het slachtoffer van honderden (al dan niet SPAM) emails. Het zou zonde zijn wanneer je een belangrijke email gerelateerd aan je website over het hoofd zou zien hierdoor. Het hebben van een eigen email en hosting voorkomt dit. Heb je meer dan één website? Zorg voor een eigen emailadres voor elke website. Zo voorkom je verwarring en weet je precies voor welke site elke email bedoeld is.

Opzetten van je eigen email

Zoals eerder vermeld, het opzetten van je eigen email en hosting kan bij de meeste hosting providers. Als je ervaring hebt kun je dit vaak zelf regelen door middel van je cPanel. Log in en ga naar het icoon dat voor email staat. Nu kun je hier je eigen email aan maken met het gewenste @jouwwebsite adres. En uiteraard, mocht je hierbij problemen ondervinden – neem contact met ons op en wij zullen je zo snel mogelijk helpen met het opzetten van je eigen email en hosting.