Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een eigen email adres

Een eigen email adres
MijnHostingPartner

Een eigen email adres

Een eigen email adres

In de tijd waarin we leven heeft vrijwel iedereen zijn eigen email adres. Logisch ook, want voor bijna elke site heb je tegenwoordig een ander account nodig. Zelfs voor een aankoop op een simpele website kom je zonder emailadres niet ver. Veel mensen in Nederland gebruiken voor hun email de standaard Hotmail, Gmail of email cliënt van hun werk. Mocht je benieuwd zijn naar wat de meest gebruikte vormen van een eigen email adres zijn, of naar wat nu eigenlijk het verschil is tussen POP of IMAP voor je email applicatie (op je PC of smartphone), lees dan verder.

 

Vormen van een eigen email adres

Zoals eerder besproken zijn er veel verschillende vormen van email adressen. De kans is groot dat je zelf gebruikt maakt van een van de volgende adressen:

  • Hotmail
  • Gmail
  • De email van je werk (vaak is dit de zakelijke versie van Hotmail of Gmail. Deze werkt hetzelfde, alleen eindigt je emailadres in @jouwbedrijf.nl)

Waarschijnlijk log je ook niet alleen in via je email provider op het internet, maar heb je ook een applicatie op je smartphone waarmee je je emails kunt lezen. Door middel van deze applicaties (Exchange voor Hotmail) of Android’s Gmails cliënt kun je gemakkelijk je online email provider synchroniseren met die van je smartphone of via de webmail. Dit kan op twee manieren: POP of IMAP.

POP of IMAP – het verschil

De voordelen van POP of IMAP gebruiken in plaats van je email server op het internet is dat ze je extra mogelijkheden geven voor je mail instellingen. POP en IMAP laten je emails lezen op je telefoon. Het grootste verschil tussen deze twee is dat IMAP (Internet Messaged Access Protocol) continue geüpdatet wordt met je online email server. Dat betekent dus dat wanneer je op je telefoon een email aanvinkt als gelezen, dit ook zo online wordt aangegeven.

POP (Post Office Protocol) synchroniseert je email cliënt niet met de email server. Wanneer je vaak je email cliënt gebruikt is het aan te raden om te gaan voor IMAP. Je kunt bij de meeste email cliënten naar de instellingen gaan en daar kiezen of je POP of IMAP wilt gebruiken.

Jouw eigen email adres

Een eigen email adres heb je al snel aangemaakt met de email hosting van MijnHostingPartner.nl. Registreer je eigen domeinnaam op het internet en hosting voor IMAP/ POP  of een exchange account! Bestel direct via de volgende link:

 https://www.mijnhostingpartner.nl/

Wat is pushmail

Pushmail is het principe waarop POP en IMAP werken. Je hebt op je smartphone een email cliënt. Deze checkt met specifieke intervaltijden bij de email server of daar nieuwe emails ontvangen zijn. Als de email cliënt nieuwe emails vindt op de server, dan download hij deze en laat hen zien op je smartphone. Zo worden je emails dus ‘gepushed’ naar je telefoon. Er zit dus een verschil tussen hoe je op het internet je emails bekijkt en hoe je hen op je telefoon leest – ook al lijkt het op het eerste gezicht misschien hetzelfde.

Vroeger maakten vooral email cliënten gebruik van dit systeem. Echter zijn in de laatst jaren ook veel applicaties waaronder bijvoorbeeld Facebook pushnotificaties gaan gebruiken. Het principe hierachter is vrijwel hetzelfde.