Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Beginnen met je eigen website

Beginnen met je eigen website
MijnHostingPartner

Beginnen met je eigen website

Beginnen met je eigen website

Als je een eigen bedrijf hebt dan is het tegenwoordig niet meer dan normaal om hier een eigen website voor te hebben.De meeste producten en diensten worden tegenwoordig namelijk vrijwel altijd online gekocht.

Het kan best moeilijk zijn om te beginnen met een eigen winkel online omdat je hier best wel veel werk in moet gaan steken.Om je op weg te helpen gaan we in deze blog post doornemen hoe je het beste kan beginnen met het maken van een website.

Hosting

Om je eigen website online te laten draaien heb je een omgeving nodig waar dit kan, dit wordt hosting genoemd.Als je een hostingpakket hebt gekocht dan krijg je een eigen omgeving waar je de bestanden kan plaatsen en je website online gevonden kan worden.

De keuze echter voor een pakket is het eerste obstakel die je tegenkomt. Voor de meeste mensen is een Totaal pakket hiervoor voldoende.

Als je de website net iets sneller wilt hebben dan kan je gebruik gaan maken van het SSD pakket.Hiermee draait je website sneller omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van een SSD schijf in plaats van een normale schijf.

Een eigen domeinnaam

Naast de juiste hosting heb je ook nog een eigen domeinnaam nodig.Die dien je hiervoor te registeren, dit kan gelukkig heel gemakkelijk bij MijnHostingPartner.nl

Na je domein registratie kan je direct aan de slag om bijvoorbeeld WordPress te installeren.Het is belangrijk om na te denken over je domein extensie.

Als je een product bijvoorbeeld internationaal verkoopt dan kan je hier voor het beste een .com of een .net domein voor aanschaffen.Wanneer je alleen producten in Nederland wilt verkopen of je hebt een Nederlandse site dan kan je hiervoor het beste een .nl domein nemen.

Kies het juiste CMS

De meeste websites worden tegenwoordig gemaakt via een Content Management Systeem zoals WordPress of Umbraco.Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welk systeem bij je past en welke je precies wilt gebruiken.

Voor de meeste mensen is de eerste keuze echter WordPress.Dit heeft voornamelijk te maken met het gebruikersgemak en het feit dat het een heel flexibel systeem is.

Je kan hier namelijk van alles mee in elkaar zetten, van persoonlijke blogs tot een eigen webshop.Dit komt door de vele plug-ins en thema's die ervoor beschikbaar zijn. Hierdoor heb je een ontzettend uitgebreide mogelijkheid om je website te maken zoals jij dat wilt.

Als je voorkeur naar ASP.NET uit gaat dan zijn hier ook uitgebreide mogelijkheden voor echter is Umbraco de uitblinker.Net als WordPress is dit een heel flexibel systeem en is deze meer geschikt voor uitgebreidere websites.

Een eigen mail adres

Vooral wanneer je een zakelijke website hebt is het belangrijk dat je beschikt over een eigen mail adres.Hierbij moet je geen gebruik maken van bijvoorbeeld een Gmail of Hotmail adres, dat staat natuurlijk niet professioneel.

Als je op je hosting een mail adres aan wilt maken dan wordt dit automatisch gekoppeld aan je domeinnaam.Dit betekent dat je dus een mailadres krijgt zoals info@JeDomeinNaam.nl, dit staat al een stuk professioneler.

Je hebt hierbij de mogelijkheid om de mail volledig naar eigen wens in te stellen zodat je hier uitgebreid gebruik van kan maken.Tevens is het mogelijk om je mail accounts lokaal in te stellen op de volgende wijze: mail instellen.

Onderhoud

Het wil nog wel eens voorkomen dat mensen hun website maken en er vervolgens niet veel meer aan doen.Dit is zeer sterk af te raden omdat websites wel onderhouden moeten worden.
Vooral bij WordPress hosting is het erg belangrijk om alles zo goed bij te houden wat betreft updates.Je hoeft hiervoor niet regelmatig je content aan te passen of je hele website om te gooien.

Het is enkel een kwestie van inloggen in de admin omgeving en vervolgens alles updaten. Dit gaat eigenlijk met een druk op de knop.Het is namelijk zo dat deze updates voor de veiligheid van je website zijn omdat er hier lekken in gedicht worden.

Je kan bij onderhoud ook denken aan het regelmatig maken van back-ups van je website.Mocht het dan toch ooit een keer fout gaan of je kan een instelling niet ongedaan maken dan kan je gewoon de laatst werkende versie terugzetten.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.