Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

NL domeinen sneller in gebruik

NL domeinen sneller in gebruik
MijnHostingPartner

NL domeinen sneller in gebruik

NL domeinen sneller in gebruik

Wanneer je een domeinnaam koopt dan zet je de belangrijke eerste stap voor een website en persoonlijke mail. Maar hoe snel wordt over het algemeen een domeinnaam echt in gebruik genomen hiervoor? Dat heeft het SIDN uitgezocht in het laatste rapport van 2017. Als je een domeinnaam koopt dan werd er in laatste kwartaal van 2015 nog 127 dagen niets mee gedaan. Domeinen die niet gebruikt worden kan diverse redenen hebben. Bijvoorbeeld dat het domein alleen vast gelegd wordt voor toekomstig gebruik. Of dat het domein alleen gekocht wordt om je merknaam te beschermen. Zoals ook door de Domeinnaam bewakingsservice kan worden geregeld. Een domeinnaam is natuurlijk zo besteld en is een goedkope investering in een mogelijk bedrijf. Je hebt al voor €5,94 ex btw een .nl .be of .eu domeinnaam!

Domeinen en de economie

Het kan echter zo uitkomen dat er niets met een domeinnaam gebeurd en dat dit na een aantal jaar opgezegd wordt. Dit zagen we voornamelijk sterk terug in de Crisis tijd om kosten te besparen voor bedrijven. In het laatste kwartaal van 2017 is het aantal niet gebruikte domeinnamen sterk gedaald naar zelfs 43 dagen. Dit is een teken dat het goed gaat met de digitale economie van Nederland. Wanneer er een economische dip aanwezig is dan zie je ook het aantal domeinnamen terugvallen.

Om Michiel Henneke van het SIDN te quoten:

Domeinnamen en de economie zijn sterk met elkaar verbonden.

Hoe worden de domeinen het meest in gebruik genomen?

Bij MijnHostingPartner.nl kan je terecht voor al jouw hosting. Je domeinnaam is de eerste stap naar een website. Maar hoe maak je de website uiteindelijk? Hier is een groot deel van de markt het over eens. WordPress hosting is het meest gebruikte Content Management Systeem in Nederland en ook het globale internet.

WordPress is eenvoudig te installeren via onze web app gallery of handmatig via FTP. Daarnaast is het een piece of cake om hier vervolgens een website mee te maken. Installeer een gratis of gekocht thema en vul het aan met jouw content. Voor vrijwel alles wat je kan verzinnen is er wel een plugin om te installeren. Van Google Analytics tot contact formulieren. We raden echter altijd wel aan om dit minimaal te houden voor de beste prestaties van je WordPress website. Des te meer er ingeladen moet worden des te trager je website namelijk kan worden. Voor WordPress raden wij ons SSD hosting pakket aan voor de snelste resultaten.

Bron vermelding: https://www.sidn.nl/a/nl-domeinnaam/nl-domeinnamen-veel-sneller-in-gebruik-genomen