Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

DBS - Domein bewakingsservice

DBS - Domein bewakingsservice

Domein Bewaking Service

Domein Bewaking Service of afgekort ‘DBS’ is een service die MijnHostingPartner.nl biedt voor bedrijven om je merk te beschermen. De Domein Bewaking Service zorgt ervoor dat er actief gescand wordt naar domeinnamen die op jouw domeinnaam lijken. Zo voorkom je dat jouw klanten naar een andere website worden geleid door een typfout die ze hebben gemaakt bij het invoeren van jouw webadres. Als er een domein wordt geregistreerd dat erg lijkt op jouw domeinnaam dan kunnen er email berichten (phising) worden verzonden vanuit het foutieve domein. Je kan je voorstellen dat niet iedereen aandachtig het email adres controleert en daarom zijn dit soort phishing aanvallen succesvol. De Domein Bewaking Service voorkomt dat dergelijke domeinnamen geregistreerd kunnen worden.

De Domein Bewaking Service detecteert wereldwijd phising, misspelling (typo’s) en merkinbreuk snel en efficiënt. Hierdoor kan snel actie ondernomen worden om schade aan je bedrijfsnaam of merknaam te voorkomen.

Veel voorkomende varianten van typfouten (typo’s of typosquatting, misspellingen) zijn:

  • Typefouten ('MijnHostingPartmer’' in plaats van 'MijnHostingPartner’)
  • Omdraaiing van letters ('MjinHostingPartner' in plaats van 'MijnHostingPartner')
  • Weglaten van dezelfde opeenvolgende klinker of medeklinker ('Domeinaam' in plaats van 'Domeinnaam')
  • Het dubbel intypen van letters ('MiijnHostingPartner' in plaats van 'MijnHostingPartner')

Voor wie is de Domein Bewaking Service interessant?

DBS is interessant voor bedrijven, organisaties en overheden met een sterk merk. Daarnaast is DBS ook interessant als je een webwinkel of portal hebt die waardevolle (persoons)gegevens verwerkt. Met DBS bescherm je je merk en je online reputatie.

Is dit alleen voor .nl domeinen?

De realtime bewaking van DBS zorgt ervoor dat .nl domeinen standaard tijdens registratie gescand worden op jouw domeinnaam en alle mogelijke typo’s eruit worden gehaald. Wat betreft alle andere TLD domeinen wordt er elke dag een lijst doorgestuurd die gecontroleerd wordt.

Welke vormen DBS zijn er?

Er zijn die DBS vormen: DBS Pre-scan, DBS Web en DBS Feed.

DBS Pre-scan
DBS Pre-scan is een eenmalige scan van een merknaam in de .nl-zone. Het aantal resultaten zal afnemen naarmate de zoekterm unieker wordt en/of meer tekens bevat.

DBS Web
Via een webinterface zie je de geregistreerde domeinnamen die lijken op jouw domeinnaam. Voordelen van DBS Web zijn dat je meerdere zoektermen/merknamen kunt monitoren, je makkelijk de resultaten kunt filteren en 24/7 op de hoogte wordt gehouden door middel van waarschuwingen per mail.

DBS Feed
Met DBS Feed kan je eenvoudig grote aantallen merken op misbruik controleren. Meldingen kunnen worden geïmporteerd en worden op een door jou gewenstemanier doorgezet naar je klant. Hierdoor is DBS een ideale tool om typosquats rondom merknamen en merk inbreuk op te sporen en de veiligheid en de reputatie van jouw klant ook online te beschermen. Enkele voordelen van DBS Feed zijn: je kan meerdere zoektermen en merknamen monitoren, De data is opmaakvrij en kan je opnemen in je eigen systemen en media en de dekking is mondiaal.

Bewaak uw merk online met DBS

Een merknaam is een belangrijk goed, dat je, voor jezelf of voor je klant, optimaal wilt beschermen. Natuurlijk offline, maar tegenwoordig vooral ook online. Vraag daarom vrijblijvend een offerte op voor Domein Bewaking Service!