Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe kan ik een domeinnaam registeren

Hoe kan ik een domeinnaam registeren
MijnHostingPartner

Hoe kan ik een domeinnaam registeren

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam registeren is de eerste stap naar jouw website of bedrijf starten. Dit is namelijk jouw merknaam en zit je na de keuze voorlopig nog een poos aan vast. Daarom is het belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Maar waar moet je rekening mee houden met het registeren van het domeinnaam? Dat gaan we in deze blog post behandelen.

1 Welke extensie?

Dit is een redelijk makkelijke keuze over het algemeen. Ga je zaken doen in Nederland of is jouw target een Nederlandse publiek? Kies dan voor een .nl domeinnaam. Dit geeft je herkenning en zorgt ervoor dat jouw Nederlandse bezoekers geen enkele moeite hebben met jouw domeinnaam extensie. Ga je voor een ander specifiek land dan kan je hier de domeinnaam extensie voor kiezen. Denk hierbij aan .de of .be voor onze ooster en zuiderburen. Wil je voor de internationale markt gaan dan valt de eerste keuze op een .com domein voor jouw hosting. Dit wordt over de hele wereld herkend en brengt vertrouwen met zich mee. Als jouw geliefde domeinnaam al bezet is dan kan je ook altijd uitwijken naar een wat exotischer domein zoals .shop of .online!

2 Wat voor domeinnaam moet je kiezen?

Dat is een vraagstuk waar je alleen zelf het over eens kan zijn. We kunnen je echter wel een paar goede tips geven hoe je op een domeinnaam kan komen. Nummer een regel is hou het bondig en makkelijk over de telefoon uit te leggen. Je wilt niet dat je 5 minuten bezig bent met het spellen van je domeinnaam over de telefoon of in gesprek. Nummer 2 is dat het pakkend moet zijn en overeenkomt met de markt waarin je jouw website en bedrijf wilt aanbieden. Bijvoorbeeld vakantie, computer of fotograaf. Dit is namelijk ook belangrijk voor SEO of zoekmachine ranking.

3 Wat heeft MijnHostingPartner.nl van je nodig om een domein te registreren?

Wij hebben jouw actuele persoonlijke gegevens nodig. Denk hierbij aan volledige naam, adres en telefoonnummer. Dit is een verplichting bij de meeste domeinnaam extensies. Bij een select aantal domein extensies zoals .nu is het ook verplicht om jouw identiteitsbewijs aan te leveren. Bij een .com domein staan standaard jouw persoonsgegevens openbaar op het internet. Dit kan je voorkomen door de add on whois gegevens verbergen aan te vinken. Dan schermen wij dit af.

Bestel nu jouw domeinnaam en hosting via de volgende link:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/domainchecker.php