Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het domein voor de fanatieke blogger

Het domein voor de fanatieke blogger
MijnHostingPartner

Het domein voor de fanatieke blogger

Een domeinnaam maakt je website wat het is, het fungeert als de identiteit voor jouw website en zorgt ervoor dat jouw website te vinden is op het internet. Een domeinnaam voor een blog kan soms nog lastig zijn om te kiezen, we hebben met onze laatste actie de perfecte extensie voor een blog beschikbaar voor een lage prijs. Laten we kijken wat jij kunt bereiken met jouw blog gestart met een .blog domeinnaam!

Een blog is voor velen een droom om te gaan starten, met een blog kan je jouw verhaal kwijt aan de hele wereld. Of dit nu een verhaal over jouw leven, een passie, een hobby of een lifestyle is. Er zijn blogs over elk denkbaar onderwerp te vinden. Mensen lezen een blog om zichzelf te informeren, activeren, vermaken en ook simpelweg tijdverdrijf. In deze wereld van vandaag is alles te vinden op het internet. En elk moment op werk of privé wordt hier wel aan toegewijd door een steeds groter wordende groep.  Met een blog kan je dus een grote groep mensen bereiken en ervoor zorgen dat jouw content of blog posts niet alleen gelezen worden, maar ook winstgevend kunnen worden. 

Een blog is niets zonder zijn domeinnaam 

Met een domeinnaam geef je jouw blog een identiteit, zonder een domeinnaam is jouw blog alleen maar beschikbaar voor degene die een IP adres uit hun hoofd weten te tikken in de internet browser. En dat zijn er natuurlijk niet veel. Veel domeinen die je wellicht al kent maken gebruik van een domeinnaam extensie zoals .nl, .com of .be. Veel van deze domeinnamen zijn echter al bezet door mensen die je al voor zijn gegaan. Met een domeinnaam extensie zoals .blog kan je nieuwe domeinnamen gemakkelijk registeren en ervoor zorgen dat jouw domeinnaam niet cryptisch hoeft te zijn of langer dan noodzakelijk. Waar bijvoorbeeld veel mensen nu gebruik van maken om een .com domeinnaam te registeren is door het verlengen of verkeerd spellen van een bekende term. Om zo een vrije domeinnaam te registeren. 

Met een .blog domeinnaam heb je nog veel meer de vrijheid en keus om een wat populairdere term te registeren, simpelweg omdat de domeinnaam extensie nog nieuwer is en dat hier nog minder grotere bedrijven deze term al hebben opgekocht. .com is natuurlijk sinds de jaren 90 al populair en gebruikt. .Blog is een recentere uitvinding. 

Je kan natuurlijk denken waarom een .blog domeinnaam in plaats van een populairdere .nl of .com domeinnaam. Verloren zijn de dagen dat exacte match sleutelwoord domeinnamen nog een extra bonuspunt kregen in de zoekmachines zoals Google. Waarin er eerst een definitief voordeel voor bestond. Hetzelfde geld voor de extensie, het is nog steeds aan te raden om een extensie te kiezen die het meest aansluit op jouw doelgroep. Dus als jouw doelgroep zich alleen in Nederland bevindt. Dat je dan ook alleen een .nl domeinnaam vastlegt. Maar met een .blog website heb je natuurlijk met een .blog domeinnaam niet dezelfde restricties. Wereldwijd en in elke taal kan je een blog gaan beginnen met een .blog domeinnaam!

Blog is niets zonder content

Een blog is niets zonder zijn blog posts, wanneer je een blog wilt gaan beginnen dan dien je er ook rekening mee te houden dat je een hoop wilt gaan schrijven. Zonder content of inhoud kan een blog namelijk niet zoveel. Zorg er dus voor dat je een takenlijstje of idee lijst bijhoudt die je in de door jouw gewenste tijdsbestek gaat uitvoeren. Het is natuurlijk ook hierin belangrijk om wat voor reden je een blog gaat starten, of dit nu puur als hobby is of je een visie hebt voor een bedrijf. Puur als hobby kan je doen en laten wat je wilt, wanneer je dit voor of als een bedrijf wilt gaan runnen dan is een zekere planning belangrijk.

Blog posts zijn normalerwijze een langere formaat aan content, als je bezig bent met een bepaald onderwerp dan kan het zijn dat je niet verder komt dan 200 woorden hiervoor. Dit is echter voor een blog post te kort, de meeste blog posts zijn ergens tussen 600 woorden en 2000. Waar er ook een aantal natuurlijk hierboven gaan. Het is een kwestie van organisch schrijven en kijken wat een bepaald onderwerp vraagt. Een introductie tot een sport of hobby post is natuurlijk vele malen langer dan een specifiek onderwerp. Als voorbeeld, Hoe start je met schaatsen? Zal een veel langer artikel zijn dan: Schaatsen veilig opbergen in het off seizoen. 

Kijk dus naar je content en actie plan en probeer hier voor jezelf ook motivatie in te houden. Saaie en slechte content zal vaak snel afgestraft worden. Niet alleen door je lezers maar ook door zoekmachines. 

Een blog gebruiken om inkomsten te genereren

Wanneer je een blog wilt gaan gebruiken om inkomsten te generen dan heb je vaak een lange weg voor de boeg. In elke niche of tak waar jouw blog in plaatsvindt zal je concurrentie hebben. Aan jouw de taak om jezelf hierin op de kaart te zetten en je vast te stellen als autoriteit in jouw niche. Met een redelijke lezersbasis van rond de 3000 bezoekers per maand kan je eens gaan nadenken over het geld verdienen van je website. We waarschuwen alvast met 3000 bezoekers kan je nog niet rekening houden met grote bedragen. Geld verdienen met een blog kan op een hoop verschillende manieren, de meest gebruikte zijn het voeren van advertenties op je website. En het aanbieden van producten via affiliatie links. Dit kan je doen om ervoor te zorgen dat jouw blog geld kan gaan verdienen, natuurlijk zijn er nog meer manieren om dit te bereiken. Echter zijn dit de twee methodes die met een lage drempel toegankelijk zijn.

Een blog starten, WordPress of een ander Content Management Systeem? 

Om een blog te starten in de hosting van MijnHostingPartner.nl heb je genoeg aan een SSD hosting pakket, dit is een pakket waar je beschikt over alle tools en specificaties die je nodig zou hebben voor een blog. Met 25 GB aan schijfruimte, onbeperkte mail accounts en standaard software installaties en ondersteuning voor WordPress. Kan je gelijk aan de gang met jouw website. Met een WordPress blog beschik je over een fijne omgeving die ook voor de beginner makkelijk te gebruiken is. Met enig huiswerk en inlezen kan je zo aan de gang met jouw website. WordPress is niet voor niets het meest populaire systeem om niet alleen een blog te starten, maar ook voor websites in het algemeen. Met zijn thema’s en plug-ins is het gemakkelijk om hiermee te gaan starten en de website zo aan te passen naar jouw wens. 

Wanneer je een nog fijnere ervaring met jouw blog wilt hebben dan kan je ervoor kiezen om ook Managed WordPress hosting te gaan gebruiken. Dan nemen wij een hoop verschillende aandachtspunten van je weg die normaal gesproken bij een WordPress website tevoorschijn komen. Zoals het updaten van plug-ins en thema’s. Neem hiervoor even een kijkje op onze Managed WordPress hosting pagina, of neem contact met ons op via de online chat voor meer informatie.