Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het belang van een eigen domeinnaam als ondernemer

Het belang van een eigen domeinnaam als ondernemer
MijnHostingPartner

Het belang van een eigen domeinnaam als ondernemer

Als ondernemer is het belangrijk om online aanwezig te zijn en een professionele uitstraling te hebben. Een eigen domeinnaam is daarbij een cruciaal onderdeel. In deze blog post zullen we het belang van een eigen domeinnaam als ondernemer bespreken. En hoe je dit in kunt zetten om jouw onderneming te helpen en te adverteren aan meer mensen, en dat over de gehele wereld. 

Waarom een eigen domeinnaam? 

Een eigen domeinnaam zorgt voor een professionele uitstraling. Het geeft potentiële klanten het vertrouwen dat je een serieuze onderneming hebt. Een domeinnaam is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze online naar je onderneming zoeken, denk hierbij aan een zoekopdracht binnen Google of een andere zoekmachine. Door een eigen domeinnaam te hebben, zorg je voor een duidelijke en herkenbare online aanwezigheid. Dit kan helpen om je onderscheidend te maken ten opzichte van concurrenten en om de betrouwbaarheid van je onderneming te verhogen. 

Een eigen domeinnaam kan ook gebruikt worden voor een eigen mail adres, de website en alles wat hieromheen hoort. Met een eigen domeinnaam mailen zal ervoor zorgen dat je geen gratis email adres hoeft te gebruiken, en hierdoor geen slechte indruk maakt bij andere bedrijven of klanten. Een gratis email adres zoals gmail.com of Hotmail zal niet serieus genomen worden en gezien worden als SPAM. En direct in de prullenbak verdwijnen. Je zult zelf ook bekend zijn met ontvangen mail, als dit niet van een eigen domeinnaam is zullen hier al gauw vraagtekens bij gezet worden. 

Een eigen domeinnaam geeft ook meer controle over je online aanwezigheid. Wanneer je alleen gebruik maakt van sociale media platforms zoals Facebook of Instagram, heb je weinig controle over je online aanwezigheid. Deze platforms kunnen hun voorwaarden of algoritmen op elk moment veranderen, waardoor je online aanwezigheid kan verminderen. Met een eigen domeinnaam heb je meer controle over je online aanwezigheid en kan je je eigen regels stellen voor de content die je publiceert. Je hebt hier verder zelf compleet de controle over, en ook de verantwoordelijkheid uiteraard. 

Ook zorgt een eigen domeinnaam voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google, hierin ben je namelijk met een eigen domeinnaam veel beter vindbaar in. En zal je eigen content op je eigen website in de norm met veel specifieke en algemene zoekopdrachten bovenaan worden weergegeven. Mits je de tijd investeert om jouw content te optimaliseren hiervoor. Dit betekent dat potentiële klanten je sneller kunnen vinden wanneer ze online naar je onderneming zoeken.

Ten slotte zorgt een eigen domeinnaam voor een betere merkbeleving. Je kan je eigen domeinnaam gebruiken om je merk te versterken en om een duidelijke en consistente merkbeleving te creëren. Dit kan helpen om de herkenbaarheid van je onderneming te vergroten en om klanten te binden.

Wat is het verschil tussen het domeinnaam en hosting? 

Een domeinnaam is het adres van je website op het internet. Het is de naam die mensen in hun browser typen om jouw website te bezoeken, zoals bijvoorbeeld www.mijndomeinnaam.nl. Een domeinnaam moet verder uniek zijn. Je registreert een domeinnaam voor een bepaalde periode (meestal één jaar) en betaalt hiervoor een vergoeding aan een registrar, een organisatie die domeinnamen beheert en uitgeeft. Als je een domeinnaam hebt, kun je deze gebruiken voor je website, e-mail en andere online diensten. Met de voordelen die hierboven worden besproken.

Hosting verwijst naar de opslagruimte op een server waar je websitebestanden worden opgeslagen en toegankelijk worden gemaakt voor bezoekers van je website. Wanneer iemand jouw website bezoekt, worden de bestanden vanaf de server gedownload en in de browser van de bezoeker weergegeven. Hosting is dus nodig om je website beschikbaar te maken op het internet.

Zowel hosting als een domeinnaam kunnen binnen enkele handelingen worden aangeschaft bij MijnHostingPartner.nl. Bestel nu jouw pakket om gelijk aan de gang te kunnen gaan met de volgende stap van jouw onderneming!