Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een eigen domein registeren

Een eigen domein registeren
MijnHostingPartner

Een eigen domein registeren

De meeste mensen willen tegenwoordig graag een eigen website hebben. Om je eigen website te maken heb je hosting nodig waar je deze op kunt plaatsen. Het begint allemaal met een domein registreren.

Je hoeft niet perse kennis te hebben van programmeren. Tegenwoordig zijn er verschillende programma’s waarbij je in een paar klikken een leuke website kunt opzetten.

Je dient dan te denken aan programma’s als Joomla, Wordpress, Umbraco, Drupal, Craft CMS, OpenCart, Maganeto, Kentico en nog vele anderen.

Met zo’n websitebouwer kan je heel gemakkelijk bijvoorbeeld je CV of portfolio online zetten. Zoals hierboven al aangegeven begint het bij het kiezen van een goede domeinnaam. Dit kan soms best moeilijk zijn. Daarom geven we je in deze post een aantal tips.

Maak het niet te moeilijk


Als je een eigen domeinnaam hebt wil je natuurlijk ook makkelijk te vinden zijn. Een van de meest belangrijke dingen die je hiervoor kan doen is het kiezen van een simpele domeinnaam.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw domeinnaam kort te houden. Mochten bezoekers later terug willen keren naar jouw website dan zullen ze die makkelijker terug vinden als die een korte naam heeft.

Als je een online een CV of portfolio website wilt dan kan je misschien je voor en achternaam als domeinnaam kiezen. Je kan dan bijvoorbeeld op LinkedIn een link plaatsen om nog professioneler over te komen.

Voorkom spelfouten


Wellicht een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen als je een domein gaat registeren. Dit maakt het niet alleen moeilijker om jouw domein te vinden maar het staat ook nog eens slordig.

Om dit te voorkomen is het het aan te raden om voor de domein registratie een spellingscontrole uit te voeren. Naast het controleren op taalfouten is het ook nog aan te raden om de domein extensie te controleren.

Je wilt immers niet geld uit geven aan een extensie die je niet helemaal niet wilt. Als je een bedrijf bent dat alleen in Nederland diensten of producten levert dan kan je wellicht het beste een .nl domein registreren.

Blijf specifiek


Als je een product verkoopt of dienst verleent is het een idee om dit in je domeinnaam te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan MijnHostingPartner.Je kan hierbij eigenlijk al direct zien om wat voor website het gaat en wat voor diensten er worden geleverd.

Dit is ook goed voor de vindbaarheid van je website waardoor je sneller de juiste klanten binnen kan halen.

Mocht je verder vragen over dit onderwerp hebben kan je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is. Indien er niemand op de chat zijn dan kan je altijd een ticket richting onze helpdesk aanmaken. Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.