Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

E-mail met je eigen domeinnaam

E-mail met je eigen domeinnaam
MijnHostingPartner

E-mail met je eigen domeinnaam

Een eigen email adres kan je gebruiken voor persoonlijke doeleinden, voor je bedrijf of voor je freelance projecten. Een email adres vormt vaak de verzamelplek voor je opdrachten, dagelijkse werkzaamheden en nieuws. Je kan immers zakelijk afspraken via de email vastleggen en accounts aanmaken bij vele verschillende websites en meer met je email adres. 

Een email adres kan gratis aangemaakt worden bij providers zoals Google en Microsoft. Bij MijnHostingPartner.nl kan je voor een lage jaarlijkse prijs al beschikken over niet alleen een eigen email adres, maar ook een eigen domeinnaam. Wat houdt dit precies allemaal in? En hoe steekt dit precies allemaal in elkaar? Dat behandelen we in deze blog post. 

Een eigen domeinnaam, wat is dat precies? 

De meeste mensen zullen wel beschikken over een eigen mail adres, dit kan je immers gratis aanmaken bij een groot aantal partijen, van Gmail, Outlook.com, proton en nog vele andere partijen. Je beschikt dan echter altijd over een email adres wat eindigt op het domeinnaam van de partij waar je het host. Het welbekende @gmail.com, @hotmail.com, @gmx.de etc. Dit is wellicht niet erg voor een persoonlijk mail account, maar kan onprofessioneel overkomen wanneer je dit door dient te geven aan een klant.  Met een eigen domeinnaam kan je namelijk jouw email adres gebruiken geheel via jouw branding. Wanneer je dus als voorbeeld MijnHostingPartner.nl zou nemen dan kan je bijvoorbeeld het email adres: 

info@mijnhostingpartner.nl maken om te gebruiken richting je klanten toe. Je hoeft niet perse info@ te gebruiken voor je email adres, hier ben je geheel vrij in om zelf in te richten. Je kan hier wat leukers van maken en informeler zoals hallo@, of je eigen naam of alleen je voornaam hiervoor te gebruiken. Dit is verder een blank canvas.

Een domeinnaam kan vrij geregistreerd worden zolang hij niet bezet is door een andere partij, dit kan je gelijk controleren via de domainnaam configurator bij MijnHostingPartner.nl, als er geen optie verschijnt om het domeinnaam te verhuizen dan kan je zeker zijn dat het domeinnaam nog vrij is te registeren. Dit wordt namelijk in realtime gecontroleerd bij de organisaties hierachter. De domeinnaam extensie is ook voornamelijk belangrijk voor je doelgroep. Waar deze zich bevind stem jij je domeinnaam extensie op af, dus voor bijvoorbeeld de Nederlandse markt kies je voor .nl, internationaal voor .com en binnen de Europese Unie voor .eu. Er zijn nog vele andere extensies beschikbaar, kijk ook weer in de domeinnaam configurator om te bepalen welke extensie het beste bij jouw wensen past. 

Werken met je email adressen

Om te werken met je email adressen kan je gebruikmaken van jouw favoriete email programma of via de webmail. Je kan op elk apparaat wat een internet browser ondersteund terecht bij je email door simpelweg naar de webmail link te gaan. Maakt niet uit of je nu op een computer, telefoon of tablet aan de gang bent. Hier kan je jouw email checken en reageren op berichten. Wil je het email adres liever in een programma of app zoals Outlook of IOS instellen? Dan is dit ook mogelijk door het email account hier in te stellen, hoe dit precies gaat hebben we voor de meeste programma’s uitvoerig beschreven in onze kennisbank. En hebben we zelfs voor een aantal een instructievideo voor gemaakt. Mocht het je toch niet lukken of jouw favoriete programma er niet bijstaan in de kennisbank, dan kan je altijd even contact opnemen, we helpen je graag verder. 

Verder beschik je ook in de webmail over een agenda die je kan beheren, en dit is verder op elk apparaat te bewerken mits je bij de webmail kunt inloggen. Ook is het mogelijk om de agenda in te stellen met CardDav  en CalDav op je diverse apparaten. Zo kan je de agenda inzien op meerdere plekken. 

Er zijn verder ook intelligente SPAM filters actief die mogelijke SPAM herkennen en markeren, hierna kan je er ook voor kiezen om deze berichten dan gelijk te verplaatsen of te verwijderen. Zo houdt je jouw mailbox veilig. 

Op de achtergrond passen we ook een aantal technische beveiligingsmaatregelingen toe die je verder beschermt tegen misbruik en kwaadwillende. Zo is er standaard een DKIM en DMARC certificaat actief in de DNS. Die ook nog een keer extra controleert of de mails die je ontvangt wel van goede bronnen komen. Mails die niet voldoen aan de eisen worden standaard in quarantaine gezet. Of zelfs geheel genegeerd. Dit is ook zelf verder in te stellen weer mocht je dit toch anders zien. 

Ongelimiteerd email adressen, forwards en meer

Verder zijn er bij een mailpakket of totaalpakket bij ons een hoop vrijheden, je kan namelijk onbeperkt mailaccounts, mailforwards en meer aanmaken. Het enige limiet wat wij hierin hanteren is de grootte van het pakket. Mocht je dus over meer GB gaan gebruiken dan 15 GB in het mailpakket dan kan je dit ook nog een keer verder uitbreiden met een add on. 

Zo kan je dus altijd gebruik maken van jouw mail zonder zorgen. 

Gemakkelijk uitbreiden naar website mogelijkheden 

Ook is een email pakket wat bij ons het voordeligste pakket is nog verder uit te breiden naar ook een  pakket met website mogelijkheid. Met zowel een regulier Totaal hosting pakket, of ook een SSD totaal hosting pakket is dit mogelijk en beschik je over alles wat je nodig zal hebben voor zowel website, email en databases. Met deze pakketten kan je een diverse soort websites en technieken gebruiken. Van het welbekende Content Management Systeem WordPress, tot klassieke ASP.NET websites. 

Bestel dus nu jouw pakket om gelijk aan de slag te gaan met email op je eigen domeinnaam!